De astăzi, CEZ Vânzare lansează competiția regională „Adăpost cu Energie”, prin care acordă 39.000 RON pentru implementarea unui proiect care reduce riscurile asociate sărăciei energetice în rândul clienților vulnerabili. Până pe 14 iunie, pot aplica ONG-uri naționale sau locale din domenii precum eradicarea locuirii precare, servicii sociale, locuire socială și dezvoltare comunitară. 
 
De 2 ani, CEZ Vânzare s-a alăturat proiectului european SocialWatt și împreună luptă pentru a reduce fenomenul de sărăcie energetică. 
 
Prin competiția „Adăpost cu Energie” susținem, de asemenea, Obiectivul 7 de Dezvoltare Durabilă ONU, „Energie curată și la prețuri accesibile”, prin care deschidem noi orizonturi către soluții inteligente și mijloace alternative de energie.
 
Proiectele înscrise în competiție se vor plia pe una din următoarele direcții strategice:
Eficiență energetică - înlocuire/achiziție aparatură/sisteme eficiente (Ex.: frigider, aragaz, mașină de spălat, aer condiționat, boiler, pompe, centrală termică); anvelopare termică; renovare (reparații acoperiș, pereți, instalație electrică), etc.; 
Soluții SMART - achiziționare panouri fotovoltaice, termostate inteligente, etc.
 
Sudul eficient – soluții pentru un consum optim de energie
Aflată la prima ediție, competiția își propune să reducă sărăcia energetică, prin oferirea accesului la servicii moderne de energie în rândul clienților casnici ai CEZ Vânzare, din grupuri vulnerabile: vârstnici, persoane cu dizabilități, persoane din mediul rural, persoane singure, familii monoparentale și care locuiesc în locuințe individuale. 
 
Participanții pot propune idei de proiecte pentru beneficiarii din cele 7 județe: Argeș (Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung), Dolj (Craiova, Bechet, Filiași, Băilești), Gorj (Târgu Jiu), Olt (Slatina, Corabia, Caracal), Vâlcea (Râmnicu Vâlcea, Horezu, Drăgășani, Călimănești), Mehedinți (Drobeta Turnu Severin, Orșova, Baia de Aramă, Vânju Mare) și Teleorman (Alexandria, Videle, Roșiorii de Vede). 
 
Mecanismul este simplu: organizațiile neguvernamentale se înscriu în competiție cu proiectul propus iar, în urma verificării eligibilității și a jurizării, va fi ales proiectul câștigător.
 
Odată cu ONG-ul premiat, câștigătorii principali vor fi, de fapt, clienții CEZ Vânzare, care vor beneficia de implementarea soluției propuse în proiect.
 
Jurizarea proiectelor înscrise va fi realizată de o echipă formată din specialiști ai Asociației CSR Nest, CEZ și din industria energetică. Prima etapă constă în verificarea eligibilității proiectelor iar toate aplicațiile care respectă Regulamentul vor intra în etapa de evaluare a conținutului. 
 
„Colaborarea cu SocialWatt ne-a permis să abordăm un fenomen îngrijorător, sărăcia energetică, și să ne dorim mai mult să construim comunități sustenabile în zona Olteniei. Dacă anul trecut lansam #PromisiuneaPentruAcasă, o campanie de informare asupra eficienței energetice, acum ne propunem să găsim soluții concrete pentru clienții expuși. „Adăpost cu Energie” devine un scut de protecție prin care, alături de partenerii noștri de la Asociația CSR Nest, pregătim locuințele pentru un viitor mai bun.” Cornelia Szabo, Președinte al Directoratului CEZ Vânzare.
 
„Implicarea companiilor în susținerea comunităților locale vulnerabile, prin intermediul societății civile este un factor determinat pentru dezvoltarea durabilă a acestora și un element cheie în tranziția către o societate sustenabilă. Prin programul „Adăpost cu Energie”, CEZ Vânzare aduce în atenția publicului magnitudinea fenomenului sărăciei energetice și ca atare vine în întâmpinarea unei nevoi reale, contribuind în mod eficient și țintit la diminuarea acestuia în comunitățile vulnerabile din România”. Sergiu Sebesi, Președinte al Asociației CSR Nest.