Crosul CONIL, zâmbet pentru autism, dedicat Zilei Internațioanle de Conștientizare a Autismului, va avea loc pe 2 Aprilie.

Asociația CONIL organizează în perioada 2-4 aprilie Crosul CONIL - Zâmbet pentru autism, un eveniment virtual prin care împreună vom pune zâmbet pe chipul copiilor cu autism!

„Fiecare copil are nevoie de un campion", spunea Hillary Clinton, „iar ca să fii un mare campion, trebuie să crezi că eşti cel mai bun. Dacă nu eşti, prefă-te", sugera marele campion Muhammad Ali.

Crosul CONIL, zâmbet pentru autism este organizat cu scopul de a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului și de a aduce în prim plan problematica cu care se confruntă copiii cu autism și familiile acestora.
 
“Permanenta luptă pentru integrare și acceptare a copiilor cu autism precum și greutățile întâmpinate de părinți în asigurarea  programelor de recuperare și intervenție a copiilor și tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute!“ spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL, organizator al evenimentului.

În sprijinul acestor copii și a cauzei promovate prin acest eveniment virtual, vine și Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic român care declară:
 
“Am susținut întotdeauna că deficiențele, diferențele sau dizabilitățile nu trebuie să fie motive de discriminare sau excludere, nici nu ar trebui să fie o piedică în calea unei existențe normale, a practicării sportului, ba chiar a atingerii performanței. Trebuie create condiții pentru ca toți copiii să aibă aceleași facilități, trebuie să îi susținem să-și urmărească și să-și îndeplinească visurile. Știu din proprie experiență cât de greu este să te confrunți cu provocarea de a avea de luptat dublu pentru a obține recunoașterea firească a drepturilor tale, știu cât de descurajante pot fi uneori piedicile prejudecăților sau ale lipsei de suport. Zâmbetul unui copil este neprețuit și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca toți copiii să zâmbească și să aibă șansa la zbor. Crosul CONIL poate aduce multe zâmbete, de aceea vă încurajez să vă alăturați acestei inițiative.”

Cursa zâmbetelor se va desfăsura timă de trei zile, iar la finalul acesteia, când se vor aduna 2.222 km, copii și tineri cu autism vor fi trimiși în tabere de integrare.

Partener principal al evenimentului este Decathlon România care oferă celor mai implicați și dedicați alergători, adulți și copii, premii speciale în vouchere de cumpărături în valoare de 19.000 lei.
 
”Una dintre principalele strategii  de responsabilitate socială ale Decathlon România  este integrarea socială prin sport a persoanelor cu deficiențe și dizabilități și ne bucurăm că  Asociația Conil ne-a oferit ocazia să contribuim la îndeplinirea acestui obiectiv comun. Crosul Conil - Zâmbet pentru autism nu militează doar pentru acceptarea de către societate a copiilor cu autism, ci are și rolul de a-i încuraja pe acești micuți să aibă o viață cât mai activă și să se dezvolte armonios. De asemenea, evenimentul îi îndeamnă pe oameni, ca pe lângă a fi mai toleranți și mai buni, să practice și sport. Ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-și depășească limitele, să facă mișcare în cadrul acestui cros, și nu numai, și să le ofere acestor copii o șansă la o viață normală!” spune Bogdan Dorobanț, Director Departament CSR Decathlon România.

Suntem bucuroși să anunțăm și susținerea clubului CSA Steaua București care s-a arătat deschis în a implica în cursa zâmbetelor, sportivi profesioniști dar și copii care practică sportul în cadrul clubului sportiv al armatei. 
 
„Am fost deosebit de mișcat de propunerea pe care o tânără echipă de oameni entuziaști și inimoși din Asociația CONIL au făcut-o sportivilor CSA Steaua București. Să faci mișcare, să te antrenezi pentru marea performanță și în același timp să ajuți la recuperarea copiilor cu forme severe de autism este cu adevărat o bucurie. Am răspuns pozitiv acestei inițiative și îndemn sportivii CSA Steaua să se alăture acestui efort colectiv” a declarat Mădălin Sorin Hîncu, președintele CSA Steaua București.

Premii speciale pentru copii sunt oferite de: Librăriile Cărturești, Editura Integral, Copiii Naturii, Pardoseli Copii, Filgud, OMFAL Educațional, BodyFit Dristor, Country Club Fitness&SPA.

Detalii despre competiția dedicată copiilor poți afla din pagina evenimentului: https://fb.me/e/29X6mmVMv. Aleargă, biciclește, înoată…fă sport și pune, alături de noi, un zâmbet pe chipul copiilor și tinerilor cu autism!

Iată pașii pentru înscrierea în cursa zâmbetelor:

1. Intră pe www.conil.ro şi apasă butonul „înscrie-te
2. Vei fi redirecţionat către pagina provocării Crosul CONIL - Zâmbet pentru autism de pe platforma ro.runningheros.com
3. Apasă butonul „înscrie-te” și dăruiește unul, două sau trei zâmbete
4. Creează-ți un cont pe platformă
5. Descarcă aplicaţia Decathlon Coach din App Store (sau altă aplicaţie compatibilă pe platforma ro.runningheroes.com)
6. Sincronizează aplicația Decathlon Coach cu platforma ro.runningheroes.com

Începând cu 2 aprilie, ori de câte ori te plimbi sau alergi, pornește aplicația Decathlon Coach pentru ca activitatea ta fizică să fie înregistrată.

Mulțumim tuturor celor ce au răspuns invitației noastre de a fi parte din această poveste: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză, Sandra Izbașa, Alina Dumitru, Alina Vuc, Andrei Roșu, Daria Manea și echipa de copii a CSA Steaua condusă de Bogdan Văleanu, Ioana Maria Moldovan, Nadia Tătaru, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Alexandru Constantin, Marius Petrescu, Marius Saizu, Florin Căruceru, Anca Bejan, Adrian Văncică, Rareș Florin Stoica, Alina Petrică, Dana Argeșan iar lista este în continuare deschisă.

Înscrie-te la CROSUL CONIL, Zâmbet pentru autism! Fii chiar tu schimbarea!

Website | Facebook