PROIECT REALIZAT DE UN GRUP CREATIV ÎN PARTENERIAT CU FUNDAŢIA COMUNITARĂ PRAHOVA
 
Maratonul se va desfășura pe durata a 3 zile timp în care 15 creativi vor răspunde brief-urilor a 5 asociații. Grupul creativ este alcătuit din designeri, arhitecți, artiști, pasionați de frumos și implicați în a schimba lumea în bine.
 
Inițiativa reprezintă și un apel către breslele de profesioniști pentru voluntariat și pentru implicare în cauze mai puțin populare dar cu un impact în comunitate. Mic reprezintă efortul unei mici părți a breslei creative care conștientizează și participă activ la schimbarea realității românești unde una din 10 asociații non-guvernamentale dispar în fiecare an, iar din cele rămase, jumătate au bugete lunare cât un salariu mediu și niciun angajat.
 
Pentru că managementul asociației, promovarea ei și dăruirea celor care susțin cauza sunt elemente cheie care fac diferența dintre cele două jumătăți ale statisticii, mic își propune ca la finalul celor 3 zile de maraton să obțină rezolvări care aplicate, vor propulsa cauzele asociațiilor selectate, dându-le astfel o mai mare șansă în a obține sprijin pentru derularea activității.
 
Procesul creativ care va fi aplicat în cele trei zile de maraton va urma tipicul metodelor de design thinking și human center design, metode deja consacrate în rezolvarea eficientă a provocărilor din diverse planuri de activitate (business, sănătate, inovație sociala etc. )
 
Proiectul se va desfășura pe durata a 4 zile, începând cu 13 iulie pana pe 16 iulie 2017. Programul va fi publicat in curând pe site.
 
Asociațiile prahovene ce doresc să aplice trebuie să completeze acest formular

***
Fundaţia Comunitara Prahova unește cauzele care contează cu oamenii cărora le pasă din dorința de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova. Fundaţia dezvoltă proiecte  pentru implicarea prahovenilor în dezvoltare a comunităţii şi valorificarea resurselor (financiare, de expertiză, de timp etc.). Fundaţia Comunitară Prahova  s-a înfiinţat în 2013 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară.
l www.fundatiacomunitaraprahova.ro l