Digital Nation și Primăria Municipiului București, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB), anunță acordarea a 1000 de burse integrale de specializare în predarea online, la seria din octombrie a programul Profesor în Online. Cei care doresc să beneficieze de bursele gratuite oferite de CTMB trebuie să aibă între 18-35 (inclusiv) ani și să fie cadre didactice cu domiciliul sau reședința pe raza Municipiului București sau să fie cadre didactice active în Municipiul București la momentul înscrierii în program. Înscrierile se fac online, până pe 26 septembrie, în limita locurilor disponibile. 
 
Profesor în Online este un program acreditat de specializare în competențe digitale care pregătește personalul didactic preuniversitar în folosirea platformelor digitale pentru predare și evaluare, oferindu-le acestor competențele digitale necesare pentru a susține ore în oricare din cele 3 scenarii de predare, clasic, online sau hibrid, plus 16 Credite Profesionale Transferabile. 
 
Bursele oferite de Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București se aplică pentru următoarea serie a programului Profesor în Online, care se va desfășura în perioada 30 Septembrie - 20 Octombrie. Înscrierea se face astfel:
Pasul 1: Completarea formularului de înscriere, disponibil la adresa https://digitalnation.ro/profesor-online-ctmb/
Pasul 2: Obținerea unui cod unic de identificare al bursei, primit automat pe adresa de e-mail folosită la completarea formularului de înregistrare 
Pasul 3: Activarea bursei, prin parcurgerea pașilor de înrolare în seria I-B de pe pagina http://digitalnation.ro/profesor-online și introducerea, în pagina de plată, a codului unic de bursă, care va genera automat o reducere de 100% (gratuitate) per înscris
Pasul 4: Începerea cursului, după validarea datelor personale folosite la înscriere.

PROFESOR în ONLINE se desfășoară 100% online și pregătește profesorii în folosirea instrumentelor digitale la clasă, într-un sistem intensiv de 20% teorie și 80% practică aplicată, timp de 4 ore pe zi, pe o durată totală de 20 de zile. La finalul cursului, absolvenții primesc un Atestat Profesional de Formare Continuă certificat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), în valoare de 16 credite profesionale transferabile (CPT). Prima serie a programului Profesor în Online este deja în desfășurare și are drept cursanți profesori din toată țara. 
 
În cadrul cursului informațiile de bază sunt predate prin webinarii live, disponibile ulterior și în format înregistrat, iar spațiul de învățare virtual este locul în care cursanții pun în practică noțiunile acumulate, marcând astfel parcurgerea cu succes a fiecărui capitol. Pe parcursul programului, profesorii învață cum să predea online de la zero, în format online, mixt și tip blended learning, folosind instrumente digitale moderne și multidisciplinare, sub atentă îndrumare a formatorilor și a mentorilor specialiști. 
 
Noua ediție de toamnă - extinsă și acreditată - a programului Profesor în Online vine ca răspuns la nevoile de formare ale dascălilor în contextul școlii online cauzate de pandemie. Peste 92% din cei 35.000 de profesori care au urmat cursul ”Profesor în Online” în perioada aprilie-mai 2020 au remarcat o creștere semnificativă a competențelor de predare în mediul online, iar 98% dintre aceștia și-au evaluat competențele nou dobândite de predare in online ca fiind peste medie. 
 
Programul Profesor în Online este disponibil și prin SEAP, astfel că instituțiile de învățământ sau administrațiile locale pot acoperi costurile de formare continuă pentru mai multe cadre didactice din aceeași școală, asemeni Primăriei Capitalei.  

***
DIGITAL NATION lucrează de peste 7 ani la digitalizarea forței de muncă românești.
Eforturile organizației se îndreaptă către toate categoriile de public dornice de specializare sau reconversie în zona digitală. În cadrul programelor sale, Digital Nation îmbină metodologia RDEM (Remote Digital Education Model) și DigComp (EU Digital Skill Framework) pentru a pregăti noua generație de tineri, afaceri și specialiști calificați digital, recunoscuți pe piața economică europeană.