Solidaritatea este importantă mai ales atunci când fiecare dintre noi este forțat de împrejurări să se izoleze pentru a fi în siguranță. Clubul de fotbal amator neafiliat Dino FC a donat recent Fundației United Way România 10.000 USD, pentru a veni în ajutorul a 300 de vârstnici din București și Cluj, vulnerabili în fața Covid-19.
 
"Pandemia ne afectează pe toți, în cele mai neașteptate moduri, iar bătrânii au nevoie de ajutor mai mult ca oricând. Seniorii reprezintă categoria cea mai expusă îmbolnăvirii și trebuie să stea izolați. De aceea, ei au nevoie constant de alimente și produse de igienă, care le vor putea fi asigurate și datorită implicării partenerilor noștri, Dino FC - cărora le mulțumim pentru sprijin!”, spune Adriana Dobrea, Director Executiv, United Way Romania.
 
Dino FC este un club de fotbal amator neafiliat, cu aproape 100 de membri abonați. Clubul organizează, pentru aceștia, patru campionate cu jocuri săptămânale, are o echipă în campionatul Old Boys al FRF și organizează în fiecare an o serie de deplasări și meciuri amicale internaționale.
 

"Performanța clubului nostru nu se masoară cu trofee în vitrină. Venim săptămânal la fotbal pentru a ne bucura de mișcare, pentru a ne întâlni cu prieteni vechi și noi și pentru a pune la cale noi acțiuni fotbalistice sau sociale. Dar, în același timp, ne dorim ca din fiecare meci al nostru o mică parte a energiei și resurselor adunate să se îndrepte către scopuri nobile, astfel încât întreaga societate să aibă de căștigat. În această perioadă, membrii noștri au decis să-i ajutăm pe cei mai vulnerabili dintre noi în lupta cu Coronavirus”
, declară Călin Avram, Președintele Asociației.
 
O mare parte din vârstnicii din România se confruntă cu numeroase probleme, de la sărăcie și boli cronice, până la povara de a trăi în lipsuri și singurătate. Populația vârstnică este în creștere în țara noastră, bătrânii au venituri foarte mici, nu își permit servicii de sănătate de calitate și, prin urmare, își trăiesc ultimii ani lipsiți de demnitate.
 
Prin programul de sănătate pentru persoanele vârstnice, United Way România îi ajută pe cei bolnavi, care au o situație materială precară și/sau care trăiesc singuri, cu mâncare, medicamente sau servicii medicale de bază.

***
Despre United Way România
United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate - ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari - să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 12.000 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.000 de donatori individuali, 36 de donatori majori, 70 de companii şi peste 1.000 de voluntari.

Credit foto: @DOR _ Bogdan Dinca