Campania de strângere de fonduri se desfașoară simultan, în perioada 2 - 30 septembrie, în toate clădirile Globalworth. Aceasta este prima săptămână în care se poate dona în cadrul campaniei de strângere de fonduri “Donează și rezolvă o problemă”, desfășurată de Fundația Globalworth. Campania se desfășoară în perioada 2 - 30 septembrie iar fondurile vor fi donate beneficiarilor programului “Educația, centrul schimbării în comunitate”, desfășurat în parteneriat cu Fundația United Way România. 
 
Campania Fundației Globalworth completează donația de 1 milion de euro de la sfârșitul anului 2018 și este prima dintr-un număr mai mare de inițiative ce au ca scop final sprijinirea a 3.500 de copii și a 2.800 de părinți, până în anul 2021. 
 
“Donează și rezolvă o problemă“  este un îndemn simplu în prag de început de an școlar: așa cum ne putem așeza în fața unei probleme de matematică, ca adulți, căutând soluții de rezolvare, tot așa ne putem mobiliza, metodic și cu răbdare, pentru a desfășura o serie de acțiuni care să ducă la rezolvarea accesului copiilor la educație.
 
Programul finanțat de către Fundația Globalworth susține creșterea accesului la educație pentru copiii proveniți din familii dezavantajate. Toate acțiunile sunt construite în jurul nevoilor copiilor, dar, în același timp, susțin responsabilizarea părinților și a profesorilor pentru buna dezvoltare a celor mici.  În acest fel, cresc șansele de rupere a barierelor impuse de sărăcie și de a se obține un impact pozitiv în comunitate.
 
“Copiii din programele pe care le finanțăm sunt viitorul acestei țări. Cu toții ne amintim cu drag de prima zi de școala și sunt convinsă ca toți copiii din România merită să aibă șanse egale la educație. Am ales să ne alaturăm eforturilor Fundatiei United Way Romania, pentru că nu putem rămâne indiferenți în fața unei statistici care ne arată 41,7% din copiii din Romania sunt în risc de sărăcie și excluziune social”, a declarat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth.
 
Proiectul “Educația, centrul schimbarii în comunitate” este finanțat de către Fundația Globalworth și se desfasoară în 12 comunități dezavantajate din București, Cluj-Napoca, Timișoara și zone rurale învecinate. Implementat pe o perioada de 3 ani, programul are ca obiectiv principal sprijinirea a 12 centre comunitare care vor funcționa ca hub-uri, cu rolul de a consolida locul educației în dezvoltarea comunității.
 
Cei care doresc să se implice în campanie pot face donații sub formă de bani sau rechizite, în spațiile special amenajate din clădirile Globalworth sau pe pagina www.globalworth.com/backtoschool, până pe 30 septembrie.
 
***
Despre Fundația Globalworth
Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali:oameni, locuri și tehnologie. 
 
Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună.