Ne dorim să fim înconjurați de oameni responsabili, care să lucreze împreună pentru un viitor mai bun. Să ia atitudine, atunci când e cazul, să încurajeze și să preia inițiativa.
 

Fundația Comunitară Timișoara lansează apelul de proiecte E ȘI TREABA MEA! destinat oamenilor cu atitudine care doresc să desfășoare activități pe teme precum educația civică, promovarea transparenței și a informării clare și obiective, monitorizarea și lupta împotriva dezinformării, mobilizare civică și voluntariat sau campanii de conștientizare a importanței votului. 
 

Programul E ȘI TREABA MEA! dorește să încurajeze oamenii cu atitudine să se implice civic pe termen lung, nu doar în contextul anului 2024. Acest apel de proiecte se adresează persoanelor fizice organizate în grupuri de inițiativă, dar și elevilor și studenților care pot beneficia de o bursă de cercetare. Activitățile și cercetările propuse se pot desfășura doar în județul Timiș.
 

„Ne așteaptă un an electoral ieșit din comun – cu alegeri europene, locale, parlamentare și prezidențiale, cu o avalanșă de informații și surse de informare. Vrem să încurajăm grupurile de inițiativă fără apartenență politică, dar și tinerii elevi și studenți să ajute la educarea comunității cu privire la implicarea civică, dreptul la vot, responsabilitate și informare, de aceea dăm astăzi startul acestui program de finanțare.”, a declarat Daniela Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara.
 

La acest apel pot depune proiecte persoane fizice apolitice și apartinice. Pe perioada finanțării, persoanele care obțin această finanțare nu pot desfășura campanii de promovare a unui partid politic sau candidat.
 

Valoarea totală a proiectelor va fi de maximum 60.000 de lei. Fiecare proiect va putea fi finanțat cu o sumă de până la 5000 de lei (pentru grupuri de inițiativă) sau de până la 4000 de lei (bursele de studiu).
 

Cei interesați pot consulta ghidul de aplicare al programului E ȘI TREABA MEA! - disponibil online. Înainte de depunerea proiectelor, aplicanții vor avea o întâlnire online cu membri Fundației Comunitare Timișoara pentru a discuta despre propunerea lor de proiect și pentru a li se răspunde la întrebări. Ei se pot programa deja în acest CALENDAR.
 

Propunerile de proiect pot fi transmise până în 1 aprilie 2024, urmând ca un juriul să desemneze câștigătorii până în 3 aprilie 2024. Juriul va fi format din grupul de lucru al programului E ȘI TREABA MEA! ce cuprinde pe lângă Fundația Comunitară Timișoara, cadre didactice din cadrul Universității Politehnice și Universității de Vest, specialiști IT, specialiști de comunicare, membri ai unor organizații civice din Timișoara. Activitățile din program vor fi implementate în perioada aprilie-decembrie 2024.
 

Programul este derulat de Fundația Comunitară Timișoara și finanțat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC).

 

Pentru detalii suplimentare, aplicanții pot contacta fundatiacomunitaratm@gmail.com

 

***

 

DESPRE FUNDAȚIA COMUNITARĂ TIMIȘOARA

Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) face parte din mișcarea Fundațiilor Comunitare din România și a fost înființată în anul 2016 de către un grup de oameni preocupați de binele comun. Misiunea noastră este să construim încredere în comunitate, să sprijinim inițiativele locale și să realizăm conexiuni, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a unor comunități prospere.

http://www.fundatiacomunitaratimisoara.ro

FB: FundatiaComunitaraTimisoara