Pe 17 aprilie 2016, Vlad Pop si-a propus sa participe la 23 competitii, sa parcurga anul acesta 600 km in alergare, 15 km inot și 450 km pe bicicleta si sa stranga bani in folosul celor de la MagiCAMP, tabara pentru copii cu afectiuni oncologice
 
Ce este MagiCAMP? Este o tabara plina de magie, aventura si poveste pentru copiii bolnavi de cancer. Un loc în care copiii cu afecțiuni oncologice pot să se joace. Opt din zece copii diagnosticați cu cancer reușesc să se vindece. Acum 20 de ani, lucrurile erau diferite: medicina reușea să salveze numai doi din zece.

Statisticile vorbesc despre progresul în medicină, dar nu spun nimic despre urmele pe care cancerul le lasă pe trupul și în sufletul copiilor, nici despre rolul pe care familia și prietenii îl joacă în lupta lor cu boala și în refacerea de după.

Pentru copil și pentru familia lui, cancerul înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață. Prioritatea numărul 1 devine supraviețuirea, toate celelalte trec în plan secund. Copiii petrec multe ore în cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la școală sau de la alte evenimente cu prietenii și familia.
 
De ce alearga la marathon, triathlon si ultra? Simplu! Pentru cei mici care nu o pot face. Cei mici bolnavi de cancer. Asa ca el cand simte ca este greu, se gandeste ca ceea ce face este pentru a strange bani pentru acesti copii magici, ca ei sa mearga in tabara MagiCAMP si sa se joace la greu.  
 
Pe langa cele doua distante de ultra, 50k si 100k, Vlad a ales sa alerge primul ultra, sa isi testeze limitele. Chiar daca de cele mai multe ori competitiile erau pe asfalt sau probe de triathlon, nici competitiile montane nu ii sunt departe de primele locuri. 
 
Anul acesta in tabara au fost 180 de copii, din Romania si Chisinau. Pentru fiecare dintre ei vrem sa trimitem darurile pe care le asteapta cu atata nerabdare. 
Pe 25 octombrie Vlad Pop implineste 30 ani si pe 23 octombrie, la ultima competitie va alerga 21km la Transylvania Half Marathon Cluj-Napoca. Cu ocazia Sarbatorilor de Craciun puteti sa donati 100 lei ca sa cumpere cadouri copiilor din MagiCAMP si astfel sa ajutati la indeplinirea dorintelor lor. Puteti dona direct pe Galantom sau in contul asociatiei: RO19BACX0000001062715000.
 
Fii ajutorul lui Mos Craciun! Impreuna de Craciun pentru copiii cu afectiuni oncologice.