Organizat pe bază de concurs de proiecte, Programul oferă sprijin financiar tinerilor talentați și cu rezultate bune, pentru achiziționare de materiale, echipament, instrumente muzicale și pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la concursuri interne și internaționale, festivaluri, cantonamente.

Proiectele se depun online, până în 15 iunie inclusiv, pe pagina Fundației Pentru Comunitate - https://pentrucomunitate.ro/talente

Se pot înscrie elevi născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2015, și echipe de sportivi sau ansambluri artistice de la școli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistică din România, cu elevi din categoria de vârstă menționată, care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

Fondul total al Programului este de 560.000 lei. Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru achiziționare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic și/sau pentru acoperirea cheltuielilor de transport pentru participanți, ca să poată ajunge la concursuri naționale sau internaționale, antrenamente, cantonamente sau tabere de profil, cursuri, expoziții, concerte.
Un participant poate depune o singură solicitare de finanțare. Proiectele vor fi evaluate de două jurii de specialitate, prezidate de Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică și mondială la atletism, și de violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

Rezultatele se publică până în 15 august.

Cel mai longeviv concurs de proiecte din domeniu, ajuns la cea de-a 18-lea ediție, Programul MOL de promovare a talentelor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de Compania MOL România.

În cadrul celor 17 ediții anterioare, derulate între anii 2006-2022, au fost acordate finanțări în valoare de peste șase milioane de lei, pentru 3.340 de tineri talentați.

 

***

 

Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/talente

Fundația Pentru Comunitate / A Közösségért Alapítvány

office@pentrucomunitate.ro

www.pentrucomunitate.ro

https://www.facebook.com/FundatiaPentruComunitate