Fundația Comunitară București lansează, în cadrul Fondului de Urgență ”Împreună”, al doilea apel de finanțare nerambursabilă pentru organizațiile care sprijină femeile și copiii refugiați, ajunși în Capitală. Bugetul alocat pentru granturi este de 127.000 lei.

Fundația Comunitară București oferă finanțări de până la 25.000 de lei pentru organizații neguvernamentale din București și Ilfov care oferă adăpost și susțin – fie prin propriile centre de cazare, fie în alte modalități – femei și copii, refugiați din Ucraina. Finanțarea are în vedere refugiați care nu sunt în tranzit, ci rămân pe o perioadă mai lungă de timp în București.

Sunt acoperite costurile ce țin de oferirea de adăpost și întreținerea femeilor și copiilor, cum ar fi, fără a se limita la: hrană, produse de igienă, medicamente, asistență psihologică, alte nevoi speciale, inclusiv plata de chirii pentru apartamente individuale sau utilități, alte cheltuieli identificate de organizații pentru sprijinul acestor persoane.
10% din bugetul cerut poate fi folosit pentru cheltuieli administrative ale organizațiilor, inclusiv plata utilităților la adăpost (dacă este un adăpost al organizației), plata de resurse umane implicate direct în sprijinul refugiaților, transport, etc. Condițiile de finanțare sunt descrise în acest GHID.

CALENDAR:
- Lansare apel: 19 aprilie 2022
- Termen limită primire aplicații: 27 aprilie 2022, ora 21.00
- Selecție și anunțarea organizațiilor selectate pentru finanțare: 28 aprilie 2022
- Contractare și plată: începând cu 29 aprilie 2022

Despre Fondul de urgență Împreună

Fundația Comunitară București, în coordonare cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), a lansat pe 5 martie Fondul de Urgență ”Împreună”, pentru susținerea nevoilor urgente ale refugiaților din Ucraina care ajung în București.
Fondul este unul flexibil, construit pentru a acoperi finanțări pentru o gamă extinsă de servicii, de la transport de persoane și dotarea adăposturilor pentru refugiații aflați în tranzit, până la integrare, servicii educaționale sau consiliere psihologică pentru cei care vor dori să facă din București acasă.

Suma totală strânsă în Fondul de Urgență este de 281.786,5 lei din care 78.348,5 lei provin din donațiile primite, iar 203.438 lei din finanțări. Restul de 31.291,16 de lei vor fi folosiți pentru transportul refugiaților, provenind dintr-o finanțare specială pentru transport.



***
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 10 ani, a finanțat peste 600 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 3 milioane de euro. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare internaţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare din țară și peste 2000 în lume. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.