Fundația Comunitară București lansează apelul de proiecte pentru ediția aniversară cu numărul zece a celui mare eveniment sportiv de strângere de fonduri din România. ONG-uri și grupuri de inițiativă din București și Ilfov se pot înscrie până pe 15 martie 2022, pentru a participa la eveniment, în secțiunea de proiecte de pe platforma: https://swimathonbucuresti.ro/proiecte.

Selecția proiectelor va fi făcută de un juriu independent; componența lui va fi anunțată în următoarea perioadă.

Strângerea de fonduri se va desfășura în perioada 18 mai – 10 iulie, iar evenimentul va avea loc în weekend-ul 18-19 iunie 2022.

Înotătorii-fundraiseri vor primi vor primi suport pentru a-și desfășura campaniile care îi vor ajuta să strângă fonduri pentru proiectul susținut și pot înota fără limite, virtual sau în ape reale: în bazine, în piscine, în mare sau în lacuri.

Fundația Comunitară București organizează Swimathon din 2013 și a strâns, în această perioadă, aproape 4 milioane de lei pentru peste 200 de proiecte.

Cum funcționează Swimathon
Swimathon București este un ecosistem al schimbării pozitive din comunitate. Cu un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov pe care le consideră relevante. Mai întâi, ONG-urile înscriu proiectele. Fiecare înotător-fundraiser alege apoi un proiect pe care îl susține și pentru care adună cât mai mulți susținători care donează.
• Regulamentul complet: https://swimathonbucuresti.ro/regulament/
• Calendarul complet: https://swimathonbucuresti.ro/calendar/

Swimathon 2021:
În 2021, 806 oameni au strâns 1.052.938 de lei de la 6.879 de donatori, în nouă săptămâni. Este cea mai mare sumă strânsă vreodată de Swimathon București sau de orice alt eveniment sportiv din România. A fost ediția fără limite: înotători-fundraiseri, câini, pisici, rațe sau iepuri au înotat și strâns bani în apă sau pe uscat, online sau offline. În paralel, au organizat drumeții pe munte, vânzări de prăjituri, provocări, plimbări cu caiacul, licitații de tablouri, concerte în apartamente sau 24 de ore de înot în Dâmbovița, pentru că generozitatea nu se măsoară în kilometri înotați, ci în banii strânși și în valuri de bine.

Trei organizații au strâns peste 100.000 de lei pentru proiectele lor: Asociația Casa Bună, Asociația Dăruiește Aripi și Asociația CONIL.
Asociația Little People a strâns cu 230% mai mulți bani decât obiectivul financiar stabilit inițial.

***
Despre Fundația Comunitară București
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 10 ani, a finanțat peste 600 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 3 milioane de euro. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare internaţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare din țară și peste 2000 în lume.

Pentru mai multe detalii despre Swimathon 2022, vizitați: https://swimathonbucuresti.ro