Fundația Globalworth s-a alăturat efortului Asociației Inima Copiilor de a dezvolta centrele de chirurgie cardiovasculară pediatrică din trei mari orașe din România: București, Iași și Timișoara. Anul acesta, cu sprijinul Fundației Globalworth, programul de misiuni medicale umanitare început în Spitalul Marie Curie din București va fi extins și în Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, respectiv în cel din Timișoara.
 
Cu o investiție de 300.000 de euro pentru următorii trei ani, Fundația Globalworth va finanța misiuni medicale prin care medici specialiști din străinătate vor călători în România pentru a opera copii cu malformatii cardiace și a pregăti medici români aflați în primii ani de specializare. Fiecare misiune medicală aduce în România patru specialiști străini care operează, alături de colegii români, între 15 și 20 de copii bolnavi de inimă. 
 
„Prin dedicarea și perseverența Asociației Inima Copiilor, cei născuți cu malformații cardiace congenitale au astăzi parte de o îngrijire cu mult mai adecvată decât aveau în urmă cu 6 ani. Peste 1000 de copii au avut acces la operații vitale prin intermediul programului de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice inițiat de asociație. Este o situație reală cu care se confruntă sistemul medical din România, prin urmare Fundația Globalworth se alătură campaniei ce ajută la creșterea speranței de viață în rândul copiilor născuți cu boli cardiovasculare”, a declarat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth.

Programul de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice se desfășoară în cadrul unui parteneriat între Asociația Inima Copiilor, Ministerul Sănătății din România, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo și Clinica San Donato din Milano. Programul început în 2013 cuprinde misiuni medicale lunare la care participă specialiști cu experiență din străinătate și stagii de training la București și la Milano pentru medicii și asistenții români aflați în formare. Patru medici străini – un cardiochirurg, un cardiolog intervenționist și 2 specialiști în anestezie și terapie intensivă – participă la misiunile medicale care sunt, ele însele, excelente oportunități de pregatire practică pentru colegii din București, Iași și Timișoara.

„Dacă nu sunt operați la timp, copiii bolnavi de inimă fie așteaptă ani de zile operația salvatoare, ani în care sănătatea lor se deteriorează, fie îî pierdem. Trebuie să avem soluții pentru ei aici, in țara lor, și la timp! Singurele soluții viabile și sustenabile sunt formarea medicilor români care să îi poată opera și consolidarea centrelor medicale românești. In ultimii 6 ani am reușit să creștem numărul de copii care sunt operați în țară și contăm pe o echipă de specialiști excelenți care ne ajută sa formăm o garnitură nouă și bună de specialiști romăni. Îndrăznim să ne imaginăm un viitor în care toți copiii bolnavi de inimă vor avea acces la tratamentul de care au nevoie, iar cu sprijinul Fundației Globalworth, acest viitor începe să prindă contur.”
, spune Alexandru Popa, Președinte al Asociației Inima Copiilor.

În perioada 24-26 februarie, Globalworth Foundation organizează o campanie de strângere de fonduri pentru Inima Copiilor, în inima celei mai mari comunități de business din România: lobby-ul inteligent din Globalworh Tower (Bulevardul Barbu Văcărescu, nr 201, București). În plus, în perioada următoare, campania va fi extinsă și în restul clădirilor Globalworth prin instalarea unui charity shop și a unei aplicații care permite donații directe cu cardul bancar. Astfel, cei 35.000 de chiriași Globalworth vor putea contribui cu donații cash, prin aplicație sau online pe https://love.inimacopiilor.ro
 
***
Despre Fundația Globalworth 
Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie. 
Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună. 

Website l Facebook l Instagram l LinkedIn
 
Despre Inima Copiilor
Asociația Inima Copiilor există și ajută copiii cu boli grave, în special cardiace, din 2006. Asociația a construit la Spitalul Marie Curie Sectia de Cardiochirurgie pediatrică (proiect în valoare de peste 3,5 milioane de euro, din care 1,6 milioane de euro strânși și investiți de Inima Copiilor) pe care o susține constant din 2013, anul deschiderii ei.
 
Asociația a contribuit la costruirea și dotarea celor mai moderne spații medicale din sistemul public din România: Secțiile de Terapie intensivă nou-născuți, Cardiologie și Neurochirurgie de la Spitalul Marie Curie din București și Secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța. Asociația continuă să susțină, inclusiv financiar, secțiile construite și zeci de mici pacienți și familii care au nevoie de ajutor.