Fundația Inimă de Copil anunță lansarea campaniei de Crăciun 2021. Sub titlul Orice ar fi! Implică-te!, campania de anul acesta se bazează pe șase povești ale unor copii obișnuiți din programele Inimă de Copil. Povești pe care le poți afla pe pagina special creată.

2021 este un an care se încheie cu provocări mai mari decât cele cu care a început. Un an în care toată lumea așteaptă sărbătorile ca pe o izbăvire, ca pe o ieșire măcar și pentru câteva zile din aglomerarea de idei și zgomot care ne înconjoară. În fața incertitudinii, nesiguranței, fricii, izolării, durerii, noi alegem să luptăm. Iar armele ne sunt speranța, încrederea în oameni, în bunătatea și în dorința lor de a-i ajuta pe cei din jur, de a nu-i abandona când au nevoie mai mult ca oricând de ajutor.

De 25 de ani, Fundația Inimă de Copil ajută copii și tineri aflați în dificultate din cea mai săracă zonă a României, zona de sud-est (județele Galați, Brăila, Vrancea, Vaslui). Orice ar fi fost, am stat alături de peste 15.000 de beneficiari în acești ani. Orice ar fi, rămânem împreună cu cei peste 300 de copii pentru care ne asumăm astăzi responsabilitatea de a-i ghida spre un viitor mai bun. Orice ar fi! Dar ce-ar fi să facem mai mult de atât?

Fundația Inimă de Copil anunță lansarea campaniei Orice ar fi, care își propune să strângă fonduri pentru continuarea și dezvoltarea programelor de sănătate, sociale și educaționale pe care le-a derulat în ultimii ani. Campania Orice ar fi se sprijină pe șase povești ale unor copii aflați în programele Fundației Inimă de Copil. Te provocăm să afli câte ceva din viața lor de zi cu zi, despre ce înseamnă Inimă de Copil pentru ei, despre cum îi afectează pandemia, despre ce le place, despre ce își doresc de la Moș Crăciun, de la anul nou și de la viitor. Te invităm să afli mai multe pe pagina specială dedicată campaniei.

Anna Burtea, președinte Fundația Inimă de Copil: „Am ales șase povești simple, ale unor copii obișnuiți din programele noastre. Ele, poveștile, sunt extraordinare tocmai pentru că ei, copiii, sunt autentici, curați, veritabili. Poveștile lor sunt, într-o formă sau alta, poveștile tuturor celor peste 300 de copii pe care îi avem acum în grijă. Noi ne-am asumat o misiune, aceea de a le oferi acestor copii șanse egale, și vom face tot ce ne stă în putință să ne îndeplinim această misiune. Dar avem nevoie și de sprijinul comunității, pentru că doar împreună putem fi mai puternici”.
 

„Sunt cele mai bune prietene din lume. Una începe să râdă apoi cealaltă continuă, iar tu, ca interlocutor, trebuie să fii foarte atent ca să îți dai seama dacă râde una sau alta sau dacă râd amândouă în deplină armonie. Sunt introvertite și sensibile, însă, dacă știi să le scoți zâmbetul la suprafață, devin cele mai vesele ființe din întreg universul”.

Întreaga poveste, precum și restul poveștilor le găsești pe pagina de Crăciun, https://inimadecopil.ro/v2.0/craciun-2021/. Vei găsi acolo o multitudine de metode prin care îi poți susține pe copiii din programele noastre.

***
Fundația Inimă de Copil
luptă de 25 de ani să ofere, prin educaţie, o șansă la un viitor mai bun copiilor vulnerabili și visează la o Românie în care, în mod firesc, oamenii fac bine celor aflați în dificultate. În anul 2020, 297 de copii au beneficiat de programele de educație și sănătate ale Fundației Inimă de Copil, iar alți 350 au primit sprijinul de care aveau nevoie. Au fost investite mii de ore pentru a oferi ajutor la teme, consiliere și dezvoltare pentru copiii din centrele fundației. Au fost oferite 3.600 sesiuni de recuperare pentru copiii cu dizabilități, 93 de burse lunare de merit pentru copii cu rezultate școlare excepționale și peste 6.600 de ore de meditații online.