Fundația Philips și Philips România se alătură Salvați Copiii în campania #DoneazăOxigen și anunță o donație de echipamente medicale, necesare dotării spitalelor direct implicate în tratarea pacienților minori cu COVID-19.

„În contextul unei escaladări rapide a celui de-al 4-lea val al pandemiei, dar și a presiunii tot mai mari asupra sistemului medical, am lansat campania #DoneazăOxigen pentru a susține Maternitatea Bucur și Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Maria", din Iași, unități medicale care au în îngrijire cazuri de nou-născuți din mame COVID-19 pozitive sau copii cu COVID-19. Timpul nu stă în loc pentru medici, gravide, nou-născuți și copiii bolnavi de această boală atât de complexă, despre care încă nu avem toate datele. Ne bucurăm că avem alături de noi companii și persoane fizice care au înțeles cât de importantă este sănătatea copiilor și cât de mult poate face implicarea lor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

Fundația Philips, împreună cu Philips România, oferă Organizației Salvați Copiii 16 monitoare de funcții vitale și 2 ventilatoare pentru îngrijirea respiratorie, precum și fonduri pentru pregătirea de specialitate a personalului medical din cele două unități. Echipamentele vor ajuta personalul medical în asigurarea tratamentului a peste 2000 de beneficiari pe an, copii și familii.

„România se află printre țările puternic afectate de Covid-19, iar situația epidemiologică pune în mare dificultate spitalele. Intervenția noastră, cu ajutorul Philips România și Salvați Copiii, vine să ofere doar un mic ajutor pentru cadrele medicale și copiii care se află în luptă cu virusul, însă, mai departe de asta, este un semnal că doar împreună putem adresa efectele severe Covid-19”
, a declarat Margot Coojimans, Director Fundația Philips.

În contextul pandemic, când medicii sunt nevoiți să-și reorganizeze activitatea și multe maternități recurg la transferul bebelușilor născuți prematur în alte centre medicale, Philips acordă o donație suplimentară în valoare de 20.000 euro și lansează un apel către consumatori, dar și către alte organizații, pentru a contribui la susținerea cauzei #DoneazăOxigen.

„Misiunea noastră este să îmbunătățim viața oamenilor, de aceea, în ultimii doi ani, prin prisma contextului pandemic, am știut că este datoria noastră să fim atenți la nevoile sistemului medical din România și să sprijinim pacienții și cadrele medicale în lupta Covid-19. Ne-am mobilizat resursele în acest sens și am colaborat activ cu ONG-urile, cu spitalele și cu sistemul medical, pentru a facilita accesul la soluții medicale care să îi ajute și să ne ajute pe noi toți să depășim cu bine această perioadă dificilă. Acum suntem bucuroși să ne alăturăm campaniei #DoneazăOxigen și să răspundem apelului lansat de către Salvați Copiii pentru dotarea celor două spitale care sunt în prima linie de luptă Covid-19. Le mulțumesc celor de la Salvați Copiii pentru toate eforturile pe care le depun pentru respectarea dreptului la sănătate, dar și pentru lupta continuă pe care o duc pentru accesul la servicii de sănătate. De asemenea, adresez pe această cale o rugăminte către toți cei care pot contribui la susținerea cauzei prin donații directe către Salvați Copiii. Indiferent de mărimea donației pe care o facem, știm că doar împreună putem depăși pandemia”, a declarat Șerban Isopescu, lider al diviziei dedicate Health Systems, Philips România.

***
Despre Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări.

Despre Fundația Philips
Fundația Philips este o organizație caritabilă înregistrată, înființată în iulie 2014 ca principala platformă pentru activitățile de CSR ale Philips. Reflectând angajamentul nostru față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă numărul 3 („asigură vieți sănătoase și promovează bunăstarea tuturor persoanelor de toate vârstele”) și numărul 17 („revitalizează parteneriatul global pentru dezvoltare sustenabilă”) ale Organizației Națiunilor Unite, misiunea Fundației este aceea de a reduce inegalitățile în domeniul îngrijirii medicale, oferind acces la servicii de sănătate de calitate pentru comunitățile defavorizate. Ne îndeplinim acest obiectiv prin implementarea expertizei Philips, a produselor și a soluțiilor inovatoare dezvoltate de companie, dar și prin colaborarea cu parteneri cheie din întreaga lume și prin furnizarea de sprijin financiar pentru activități de colaborare. 

Despre Organizația Salvați Copiii

De 31 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al 5 copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora. Peste 2.570.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.