21 de copii cu diverse dizabilităţi irecuperabile, printre care autism, sindromul Down, tetrapareză spastică, retard mediu sau grav, provenind de la cămine de orfani şi din familii sărace, au asigurate un acoperiş deasupra capului şi mâncarea zilnică datorită Euroins România, care a decis să acopere aceste cheltuieli pentru Fundaţia Nane.
 
Euroins România a pus la dispoziţia Fundaţiei Nane o vilă cu şapte camere şi spaţii utilitare, situată pe strada Haţegana nr. 21, Bucureşti, renovată integral, şi acoperă financiar costurile de întreţinere şi cele trei mese zilnice pentru copii aflaţi în îngrijirea echipei condusă de Florica Cakmak.
 
Centrul de zi şi rezidenţial pentru copii cu nevoi speciale „Prietenii lui Nane” asigură îngrijire şi supraveghere continuă (zi şi noapte), transport, program de odihnă, de socializare, terapie ocupaţională, comportamentală, ludoterapie (terapie prin joc), logopedie (terapia tulburărilor de limbaj), kinetoterapie şi masaj, zooterapie. 
 
„Noi le oferim acestor copii o viaţă aproape de normal, ei provin fie din casele de copii, fie de la familii extrem de sărace. Odată cu sprijinul Euroins, le pot oferi un mediu mult mai frumos de viaţă”, spune Florica Cakmak, fondatoarea Fundaţiei Nane. 

De asemenea, Euroins România mai susţine financiar şi Colegiul Richard Wurmbrand, din Iaşi, cu obiectivul de a creşte capacitatea instituţiei de a oferi condiţii excelente copiilor cuprinşi în planul de şcolarizare. Este vorba de finanţarea amenajării sălilor de clasă şi a locului de joacă, precum şi activităţile organizate cu copiii. 

***
Euroins Insurance Group AD
Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări care operează în regiunea CEE/SEE/CIS. Compania este concentrată pe oferirea unei game largi de produse de asigurări generale, de sănătate şi de viaţă. Grupul cu sediul central în Bulgaria operează în nouă ţări europene şi deşine subsidiare de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina şi Georgia. EIG operează de asemenea în Grecia şi Rusia, şi deţine o companie de asigurări de nişă în Spania şi Italia. În prezent, grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. În 2017, agenţia internaţională de rating financiar a acordat Euroins România, cea mai mare companie din cadrul EIG, ratingul de asigurător de nivel „BB-” cu perspectivă stabilă. EIG este o subsidiară a Eurohold Bulgaria, grup independent de top care operează în regiunea CEE/SEE/CIS, listat la bursele din Sofia şi Varşovia. Eurohold Bulgaria activează în operaţiuni de asigurări, leasing, vânzări auto, management de active şi investiţii. 

www.eig.bg l www.eurohold.bg