Gala „Din Inima pentru Viitor”, organizata pentru al doilea an consecutiv de Fundatia Regina Maria si care a avut loc pe 11 octombrie la Cercul Militar National, a strans 65.000 de euro pentru extinderea proiectului Policlinici Sociale. Pana la jumatatea anului viitor, a doua Policlinica Sociala va fi inaugurata in Bucuresti, la trei ani de la deschiderea primei unitati. Acesta este singurul proiect sustinut de o organizatie non-profit care ofera asistenta medicala integrata gratuita persoanelor fara asigurare medicala din Bucuresti. Incepand din anul 2011, proiectul a beneficiat de fonduri in valoare de peste 400.000 de euro prin sprijinul a peste 120 de sponsori si donatori.

Noua Policlinica Sociala va dubla numarul de beneficiari si va implementa un concept de centru pentru servicii sociale care sa adreseze mai multe dintre problemele acestei categorii de public defavorizat, de la cele de sanatate, pana la cele de educatie si incluziune sociala. 

„Peste 15.000 de servicii medicale gratuite si integrate (consultatii, tratamente, medicamente, proteze dentare, ochelari etc) au fost oferite celor peste 1.500 de beneficiari ai primei Policlinici in cei trei ani de functionare,” declara Dr.Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Regina Maria. „Aceste realizari reprezinta meritul unei echipe de 27 de cadre medicale voluntare si peste 100 de voluntari ce au dedicat 20.379 de ore de munca voluntara.”

In cadrul Galei „Din Inima pentru Viitor” au fost colectata suma de 65.000 de euro, necesara acoperirii cheltuielilor operationale pentru primele sase luni de functionare a celei de-a doua Policlinici Sociale. Astfel, se vor oferi servicii medicale integrate celor aflati in mare nevoie, care dintr-un motiv sau altul, independent sau dependent de vointa lor, se afla in afara sistemului public de asistenta.

Gala a adunat peste 250 de persoane, vedete si personalitati publice din diverse domenii  ce si-au aratat sustinerea fata de initiativele socio-medicale ale Fundatiei Regina Maria. Gazdele evenimentului au fost doctorul Wargha Enayati si Melania Medeleanu, voluntar si ambasador al Fundatiei. Le-au fost alaturi invitati precum Excelenta Sa, Adam Sambrook, Vice-ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, Excelenta Sa, Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania in Bucuresti, Excelenta Sa Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului, Printesa Marina Sturdza, precum si alte personalitati si invitati surpriza: Qvartetul Chromatic, Maria Chifu, Grigore Lese, Maria Raducanu, Monica Anghel, Ozana Barabancea, Jezebel si Zoli Toth Project.

A doua editie a Galei organizata de Fundatia Regina Maria a beneficiat, in premiera, de participarea in cadrul aceluiasi eveniment a doua organizatii din domeniul telecom, in sprijinul unei cauze sociale, pentru a oferi prin Policlinicile Sociale servicii medicale cu suflet celor aflati in nevoie. Aceste eforturi unite reprezinta un parteneriat de responsabiliate inedit intre o organizatie nonguvernamentala si doua companii private si pentru o cauza nobila, o dovada ca ne putem uni fortele pentru a face lucruri bune si frumoase, indiferent de profilul activitatii noastre. Impreuna oferim sanatate!

Dr.Wargha Enayati, Presedinte Fundatia Regina Maria: „Aceasta deschidere de a fi impreuna in sprijinul unei cauze sociale va contribui cu siguranta la cladirea unei lumi mai bune. Suntem onorati sa avem alaturi parteneri de incredere mici si mari si invitam pe oricine sa ni se alature pentru a darui resurse si timp. Astfel ii ajutam pe cei aflati in mare nevoie, dintr-un motiv sau altul, independent sau dependent de vointa lor, in afara sistemului public de asistenta.”

Ruxandra Voda, Director Comunicare al grupului de companii Telekom Romania: „Desi este un brand tanar, Telekom Romania are in spate un istoric indelungat de sustinere a cauzei celor care au nevoie de tot sprijinul pe care il putem oferi. Ne bucura sa contribuim pentru bunul mers al clinicilor sociale sustinute de Fundatia Regina Maria, pe care o consideram un partener de incredere in demersurile de responsabilitate sociala.”

Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania: „Sanatatea este unul dintre domeniile in care am investit cu consecventa in ultimii 7 ani. Ne bucuram sa ne alaturam cauzei Fundatiei Regina Maria si sa sustinem infiintarea celei de-a doua Policlinici Sociale din Bucuresti. Acest proiect raspunde uneia dintre directiile noastre prioritare de implicare in comunitate, aceea de a asigura accesul persoanelor defavorizate la servicii medicale de calitate.”
 
Povestea merge mai departe. Persoanele care doresc sa fie alaturi de proiectul medical Policlinicile Sociale si sa ne sprijine pot dona pe platforma dedicata proiectul (http://united.fundatiareginamaria.ro/) sau pot sa se implice in programele noastre de voluntariat. 

Ne bucuram deja de increderea si sprijinul oferit de: Fundatia Vodafone Romania si Telekom Romania, Groupama Asigurari, ING Asigurari, Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria, Agricover, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, CGS Europe, Colliers International, Helpnet, KPMG, Ilex GSM, Mondelez, Pepsico, Pfizer, Porsche Group Romania, Raiffeisen Bank, Sony,Volksbank Leasing.
 
***
Despre Fundatia Regina Maria 
Ghidati de dorinta de a crea o lume mai buna, in care dragostea pentru semeni se traduce prin puterea exemplului personal, prin grija si actiune, dr. Wargha Enayati si sotia sa, Mitra Enayati au fondat in august 2010 Fundatia Regina Maria. Acesta fundatie este singura organizatie non-profit care ofera asistenta medicala integrata gratuita persoanelor fara asigurare medicala din Bucuresti.