Liga Elevilor Meseriași, prima asociație a elevilor din învățământul profesional și tehnic (IPT), organizează Gala Visurilor Meseriașe pe 28 noiembrie, la Unirii Events Hall în Buzău. Evenimentul, realizat în parteneriat cu OMV Petrom, are obiectivul de a strânge fonduri pentru dotarea celor 13 ateliere de mecanică din județ cu un set de instrumente de bază, în valoare de 13.000 lei. 

  • Asociația Liga Elevilor Meseriași organizează o gală de strângere de fonduri pentru dotarea atelierelor de mecanică din județ. Specializarea de mecanic este cea mai cautată pe piața locală a muncii, din rândul meseriașilor. Biletele de participare la Gala Visurilor Meseriașe au prețul de 100 de lei și pot fi achiziționate prin trimiterea unui mesaj pe pagina de Facebook Liga Elevilor Meseriași. 
  •  
    Gala Visurilor Meseriașe își propune să reunească reprezentanți ai autorităților locale, oameni de afaceri, cadre didactice, elevi și susținători ai învățământului profesional și tehnic, care, prin participarea lor la eveniment, contribuie la strângerea fondurilor necesare. Invitații se vor bucura de o serie de momente artistice și preparate realizate de elevi de la liceele din Buzău, sub coordonarea cunoscutului chef Cezar Munteanu, și vor avea ocazia să liciteze pentru diferite obiecte de valoare. 
     
    „Suntem foarte entuziasmați să organizăm această gală și contăm pe sprijinul comunității locale pentru a strânge aceste fonduri. Prin acest demers, vrem să arătăm că schimbarea este posibilă prin implicare, dar și să tragem un semnal de alarmă cu privire la situația dramatică a dotărilor din cele mai multe licee tehnologice și școli profesionale”, a declarat Alexandru Ene, Vice-Președinte al Asociației Liga Elevilor Meseriași. 
     
    Inițiativa elevilor de a dota cele 13 ateliere din județ este un prim demers de anvergură al acestora pentru îmbunătățirea condițiilor în care ei și colegii lor învață. Membrii grupului au identificat slaba dotare ca una dintre problemele mari ale sistemului de învățământ profesional și tehnologic la rezolvarea căreia și-au propus să contribuie. Au ales ca atelierele care primesc sponsorizare să fie cele de mecanică, pentru că aceasta este specializarea cea mai căutată pe piața locală a muncii, conform datelor AJOFM Buzău. 
     
    „Mi se pare extraordinar ce fac acești tineri care aleg, săptămână de săptămână, să dedice o parte din timpul lor cauzei învățământului profesional și tehnic, pentru ca actualii și viitorii lor colegi să aibă condiții mai bune de studiu. Nu e deloc ușor, se lovesc de probleme pe care mulți elevi de vârsta lor nu și le pun, dar au găsit puterea și motivația de a face lucrurile să se întâmple. Ne bucurăm că acum doi ani am hotărât să investim în formarea acestui grup, ca mod de a susține dezvoltarea sistemului din care fac parte, și că le putem fi alături în primele lor demersuri ca asociație”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.
     
    Prin organizarea Galei Visurilor Meseriașe, asociația și-a propus donarea către cele 13 ateliere de mecanică a unor seturi de instrumente formate din 2 truse de pile, 2 șublere, 2 micrometre, 2 pile de polizor, 2 fierăstraie manuale și 2 truse filet. Fondurile necesare ar urma să fie strânse prin vânzarea biletelor la eveniment și organizarea unei licitații în cadrul acestuia. Biletele de participare la gală au prețul de 100 de lei și pot fi achiziționate prin trimiterea unui mesaj pe pagina de Facebook Liga Elevilor Meseriași. 
     
    Creată în 2018 și devenită asociație în luna iunie 2019, Liga Elevilor Meseriași este un proiect inovator dezvoltat de OMV Petrom prin platforma România Meseriașă. În prezent, aceasta are ca membri 32 de elevi și 26 de profesori coordonatori de la liceele tehnologice și școlile profesionale din județul Buzău.
     
    ***
    Liga Elevilor Meseriași
    Liga Elevilor Meseriași este prima asociație care reprezintă interesele elevilor din învățământul profesional și tehnic din județul Buzău. Misiunea acesteia este de a schimba în bine sistemul educațional pe care îl reprezintă prin inițiative proprii și demersuri de advocacy.