Prin cea mai mare rundă de finanţare de până acum din Campania Respectului, AVON oferă 250.000£ centrelor de adăpost pentru victimele violenţei domestice care îşi propun suplimentarea numărului de locuri din centru şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite victimelor.
 
Cât valorează o clipă de linişte? În România, la fiecare 30 de secunde, o femeie e departe de linişte, fiind victima unui abuz în familie. În 2016, 13.000 de femei, victime ale violenţei domestice au cerut ajutor autoritatilor române, însă peste 80% dintre victime rămân tăcute şi nu spun nimănui prin ce trec. Doar anul trecut, 191 de femei au murit din cauza violenţei în familie, iar multe dintre româncele abuzate rămân alături de agresor pentru că nu au unde merge. Centrele de adăpost pentru victime sunt insuficiente, iar cele care există găsesc cu greu finanţare (1). 

AVON lansează cea mai mare donaţie din Campania Respectului, iniţiativa companiei de luptă împotriva violenţei domestice, oferind 250.000£ pentru susţinerea centrelor de adăpost pentru victime ale abuzurilor în familie. Prin intermediul granturilor, 5 organizaţii non-guvernamentale din România vor putea oferi încă un an de linişte beneficiarelor lor, fiind alocaţi 50.000£ pentru fiecare proiect susţinut.

The £1 Million Avon Fund este un program finanţat de Fundația Globală AVON. Alegerea României în acest program, alături de Argentina, Marea Britanie și Africa de Sud vine ca o recunoştere a iniţiativelor societăţii civile şi ale voluntarilor Campaniei Respectului, însă reprezintă deopotrivă un semnal de alarmă. Problema româncelor, victime ale violenţei e una extrem de serioasă, aflăm tot mai des de situaţii tragice şi e momentul să acţionăm fiecare dintre noi, înainte ca aceste veşti să devină o normalitate. Putem schimba soarta victimelor doar atunci când iniţiativelor de finanţare alăturăm implicarea fiecăruia dintre noi. E timpul să învăţăm să recunoaştem semnele timpurii ale violenţei, să avem curajul de a vorbi deschis cu cei de lângă noi şi să nu mai stăm deoparte atunci când în jurul nostru observăm un caz de violenţă.” (Alexandra Maier, Communication & CSR Coordinator Avon)
 
Formularul de aplicare şi Ghidul aplicantului sunt disponibile pe www.campaniarespectului.ro.
Organizaţiile non-guvernamentale sunt încurajate să trimită proiectele până pe 24 august 2017, ora 23:59, către granturi@campaniarespectului.ro.  
 
***
Despre AVON și Campania Respectului
De 20 de ani în România, AVON schimbă lumea femeilor, atât prin frumuseţe şi oportunitate de cariera, cât şi prin lupta pentru demnitatea lor.
Campania Respectului, una dintre initiaţivele sociale AVON, lansată în 2008 e un demers necesar în faţa unei probleme care pare să se replice la nesfârşit în jurul nostru. Credem că e de datoria fiecaruia dintre noi să vorbim deschis şi să ne implicam pentru rezolvarea unor răni pe care niciun machiaj nu le-ar putea acoperi: rănile violentei în familie. Până în prezent prin investiţiile au vizat: dotarea a 9 centre de adăpost pentru victime, oferirea a 9 burse jurnalistice pentru documentarea fenomenului, desfăşurarea de proiecte educaţionale pentru tineri şi campanii de informare.