Joi, 25 octombrie 2018, Fundația Principesa Margareta a României a organizat a unsprezecea ediție a Concertului Regal Caritabil, un eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru susținerea tinerilor artiști români. În fiecare an, seara de gală a avut loc pe 25 octombrie, în ziua de naștere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

Concertul Regal s-a desfășurat la Ateneul Român în prezența Familiei Regale a României și a reunit membri ai Corpului Diplomatic, personalități ale culturii române, reprezentanți ai societății civile, parteneri, sponsori și susținători ai programului național Tinere Talente.

Ieri seară, violonista Anna Țifu, pianistul Mihai Diaconescu și Camerata Regală dirijată de Constantin Adrian Grigore au entuziasmat publicul cu interpretarea unor creații consacrate ale compozitorilor români, precum “Balada” lui Ciprian Porumbescu și “Moment Muzical”de Nicolae Kirculescu. Premiați pentru excelență la prestigioase concursuri internaționale, tinerii muzicieni au dedicat seara de gală programului Tinere Talente, iar repertoriul muzical abordat a celebrat 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentul a inclus difuzarea unui scurt film documentar intitulat “Din dragoste pentru România”, produs în colaborare cu Televiziunea Română, prin emisiunea Ora Regelui. Materialul a ilustrat contribuția istorică a Familiei Regale a României la cultură și artă precum și modul în care Fundația Principesa Margareta a României continuă astăzi tradiția de a susține și promova talentul românesc.

În continuarea acestei tradiții, Fundația Principesa Margareta a României sprijină tinerii talentați ai României prin burse, mentorat și promovare. Programul național Tinere Talente, se derulează la nivel național de peste zece ani și asigură valorificarea unor talente reale, care altfel ar fi pierdute pentru muzica și arta mondială. Tinere Talente este astăzi recunoscut ca cel mai bun program de artă și cultură din România, reprezentând o rampă de lansare pentru mulți tineri talentați, care au devenit valoroși ambasadori culturali ai României.

Fondurile provenite din vânzarea de bilete și sponsorizări la Concertul Regal vor dezvolta în continuare programul național Tinere Talente.

***
Parteneri 2018:
BRD - Groupe Société Générale, Kaufland România Co-producător: TVR 3 Sponsori: Groupe Renault, SofMedica, Deutek, Kultho, Negro 2000, Intermedicas, Residence Hotels, Hotel Siqua, Axess Capital, Star Storage. Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Revista Biz, Cariere, HR Manager, Societatea Muzicală, Observator Cultural, Zile și nopți Cu sprijinul: Filarmonica George Enescu și Universitatea Naţionala de Muzică Bucureşti Despre Fundaţia Principesa Margareta a României

Fundaţia Principesa Margareta a României
(FPMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Fundația Principesa Margareta a României are astăzi 28 ani de activitate în sprijinul copiilor, tinerilor și vârstnicilor, cu intervenții durabile bazate pe schimbul de experiență şi valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația Principesa Margareta a României s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. Mai multe despre activitatea fundației pe www.fpmr.ro.