Proiectul s-a desfasurat pe durata a peste doi ani, iar valoarea finantarii a fost de 231.751,09 de euro, alti 100.000 de euro fiind furnizati de HOSPICE din surse proprii. Granturile SEE reprezinta contributia Islandei, Liechtensteinului si Norvegiei pentru reducerea disparitatilor economice si sociale si intarirea relatiilor bilaterale cu 16 tari membre UE din Europa Centrala si de Sud, precum si din zona baltica.

Pe perioada celor 26 de luni de derulare (martie 2014 – martie 2016), proiectul a asigurat finantarea serviciilor de ingrijire pentru 1424 de persoane cu boli incurabile prin centrul de ingrijire HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti. Nu doar pacientii au beneficiat de serviciile organizatiei, ci si familiile acestora au primit sprijin pentru activitatile zilnice de ingrijire a pacientului, administrare a medicatiei si informare.

Proiectul a avut de asemenea si o importanta componenta educationala, in cadrul careia au fost instruiti angajatii noi ai Fundatiei, angajatii a patru Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) (din sectoarele 1, 3, 4 si 6), precum si elevii si profesorii a doua scoli postliceale sanitare partenere (Scoala Postliceala Sanitara ”Dr. Constantin Angelescu” si Scoala Sanitara Postliceala ”Carol Davila” din Bucuresti).

„Proiectul pe care il incheiem acum este unul de succes si ne bucuram ca am beneficiat de aceasta finantare, care ne-a permis sa sustinem serviciile de ingrijire paliativa oferite gratuit bolnavilor incurabili din Bucuresti prin centrul HOSPICE Casa Sperantei din Capitala” a declarat Alexandru Padureanu, directorul executiv al fundatiei, la conferinta de presa. 

La evenimentul de miercuri au mai luat cuvantul Magda Muntean, manager de programe in cadrul Departamentului de educatie si dezvoltare nationala al HOSPICE, Dr. Dan Malciolu, coordonator al Departamentului de ingrijire pacienti adulti, Elena Manu, pacienta a HOSPICE Casa Sperantei, si As. Med. Nicoleta Mitrea, director Educatie Nursing.
Rezultate (martie 2014 - martie 2016):
• 1424 de pacienti (1297 de adulti si 127 de copii) ingrijiti 
• 3647 de consultatii acordate in sistem ambulator
• 1753 de sesiuni de consiliere pentru familiile pacientilor
• 1853 de sesiuni de consiliere pentru autoingrijire adresate pacientelor cu cancer de san
• 1782 de sedinte de consiliere psihologica si spirituala acordate pacientilor si familiilor acestora
• 1206 sedinte de kinetoterapie si stimulare multisenzoriala
• 4806 zile de internare pentru 353 de pacienti adulti (perioada mai 2015 - martie 2016);
• 90 de activitati socio-educative pentru copiii beneficiari, la care s-au inregistrat 911 participari ale copiilor si familiilor
• 23 de medici care au efectuat stagii clinice in Centrul HOSPICE Casa Sperantei, in cadrul programului national de atestat in ingrijiri paliative 
• 350 de elevi de la cele doua scoli postliceale au participat la sesiunile teoretice; dintre acestia, 180 elevi au facut stagiul clinic in cadrul unitatii cu paturi
• 67 de asistenti medicali din cadrul DGASPC-urilor partenere au participat la cursurile in domeniul ingrijirii paliative
• 75 de profesionisti (medici, asistenti medicali, infirmieri, personal administrativ) recrutati si instruiti. 

***
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 

Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

Proiect finantat prin granturile SEE, 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.