Cursul dureaza 4 ore, iar cei care vor participa vor invata mai multe despre schema de baza pentru redactarea unui proiect, formularea obiectivelor, justificarea proiectului, graficul activitatilor si buget.  Acesta este sustinut de Cristina Iuresi, presedinte, si Otilia Geavlete, manager de programe in cadrul Asociatiei Fluens, traineri a caror experienta in redactarea si scrierea de proiecte, inclusiv pe linii de finantare europene, este de peste 7 ani. 
 
Cursul este destinat persoanelor care au o experienta limitata sau nu au deloc experienta in redactarea proiectelor si care doresc sa invete mai multe despre diferitele tipuri de cereri de finantare si principalele elemente de care trebuie sa tina cont in redactare. Cursul este unul interactiv si practic, iar toate partile de teorie vor fi insotite de exemple si exercitii. Sunt incurajati sa participe reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale care doresc sa aplice pentru diferite finantari, voluntari si tineri care isi propun sa dezvolte o cariera in acest domeniu.

Inscrierile sunt deschise tuturor celor interesati, iar costul cursului este de 50 Ron. Cei care doresc sa participe trebuie sa trimita un email la adresa asociatia.fluens@yahoo.com, in care sa mentioneze numele si prenumele, adresa de email, numarul de telefon, denumirea organizatiei pe care o reprezinta (daca este cazul). Achitarea taxei se realizeaza in ziua participarii la curs. 

Acesta are loc la sediul Asociatiei Fluens, situat in Aleea Florin Ciungani, nr. 17, sector 3, Bucuresti. 

Informatii suplimentare si detalii pot fi obtinute prin email (asociatia.fluens@yahoo.com) sau prin telefon (0734354454 sau 0721349689). Activitatea organizatiei poate fi urmarita online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/asociatiafluens.
 
###
Despre Asociatia Fluens 
Asociatia Fluens deruleaza, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin in sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonati, batrani singuri, tineri aflati la inceput de drum, persoane bolnave si familii necajite. Asociatia dezvolta o serie de proiecte in parteneriat cu directiile de protectie a copilului, caminele de varstnici, organizatii publice si private. Printre cele mai importante programe derulate pana in acest moment se numara: 
• Un viitor mai sigur- destinat tinerilor din centre de plasament, vine in sprijinul acestora cu sesiuni de invatare si indrumare care sa le faciliteze accesul pe piata muncii. 
• Trepte catre viata- dezvoltarea abilitatilor de viata independenta pentru tinerii din centre de plasament. Programul include activitati de educatie nonformala, recreative si de socializare, grupuri de dezvoltare personala, psihoterapie individuala si de grup etc. 
• Retea de suport social pentru mame singure-   sprijinirea a 20 de familii monoparentale care se confrunta cu dificultati economice, sociale, locative si/sau profesionale majore, oferindu-le consiliere psihologica, indrumare pentru accesul pe piata muncii, sprijin financiar,, resurse de invatare, asistenta juridica si demersuri de asistenta sociala.  
• Porti deschise - program destinat varstnicilor singuri din centrele de asistenta sociala subordonate DGASPC-lor. Include activitati de socializare si recreative cu varstinicii, atat in centru, cat si in afara acestuia (concursuri, seara de presa, excursii, iesiri la teatru, opera etc), „terapia memoriei” si revigorarea centrelor de reminiscente, evenimente menite sa scoata din izolare pe varstnicii singuri etc 
• Campanii umanitare -  sprijinirea persoanelor aflate intr-o stare de vulnerabilitate sau de criza, copii din centre de plasament, familii nevoiase, varstnici singuri, anumite cazuri individuale etc ( „Un Paste adevarat pentru batranii institutionalizati”, „Bucuria de a fi copil”,  „Ai prea multe haine? Doneaza-le, “ O mana intinsa, o masa calda, o amintire”). 
Activitatea organizatiei poate fi urmarita online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/asociatiafluens.
  
Persoana de contact 
Otilia Geavlete 
Manager de program Asociatia Fluens
asociatia.fluens@yahoo.com 
0734354454