În luna dedicată femeilor, Kaufland România susține prin programul În Stare de Bine cinci noi proiecte ce promovează egalitatea de șanse și susțin cu prioritate fetele.

Selectate în urma unei competiții de proiecte ce s-a finalizat recent și a totalizat 177 de propuneri de proiecte înscrise, cele cinci proiecte câștigătoare totalizează un buget de 124.000 lei și acoperă 15 comunități din București și din județele Constanța, Iași, Prahova și Sibiu. Proiectele câștigătoare sunt:
1. „Împreună pentru sănătate la Castelu” – Asociația Reality Check va oferi de cursuri de igienă, îngrijire copil și alăptare pentru fetele și tinerele mame din comunitatea de romi-turci din Castelu, județul Constanța.
2. „School feat cool” – Asociația Centrul Multimedia Teatrul Fix va organiza spectacole de teatru-lectură în școli gimnaziale din județul Iași pentru a aborda fenomenul de bullying în școli, relațiile de putere care se nasc între agresor și victimă, precum și efectele acestora asupra evoluției personale și profesionale a tinerilor afectați.
3. „Clubul fetelor” – Asociația Iele-Sânziene va derula o serie de ateliere de educație menstruală pentru adolescente și va înființa Clubul fetelor în comuna Laslea, județul Sibiu, în care acestea pot căuta sprijin și răspunsuri la întrebările lor și pot participa la activități creative și interactive conexe sănătății și solidarității femeilor.
4. „Egalitate si echitate prin sport” – Asociația FDP Protagoniști în educație va derula activități sportive precum fotbal, handbal, dans în cadrul programului Școala Socială Sportivă, pentru prevenirea abandonului școlar și a excluziunii sociale a 92 copii din două școli din comunități defavorizate din București.
5. „Școala de fete” – Asociația Littleimpro va organiza ateliere multi-disciplinare și trei spectacole de teatru de improvizație cu adolescente și tinere din medii defavorizate, beneficiare ale Organizației Umanitare Concordia de la Ploiești. Proiectul își propune să crească stima de sine a fetelor și să le stimuleze creativitatea și inventivitatea, prin integrarea artei în context educațional.
 

„În ciuda progreselor înregistrate în ultimii ani pentru egalitatea de șanse dintre femei și bărbați, studiul Gender Social Norm Index, realizat de Organizația Națiunilor Unite la nivel mondial, arată că aproximativ 90% din oameni au în continuare idei preconcepute despre femei. De aceea și noi continuăm să sprijinim proiectele care vizează drepturile femeilor, pentru un viitor în care fetele și femeile vor avea acces la oportunități egale în societate”,
a afirmat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.
 
Lansat în 2018, programul În Stare de Bine se adresează tuturor asociațiilor, fundațiilor și federațiilor care dezvoltă proiecte în domeniile sport, viață sănătoasă și cultură, și care abordează cu prioritate grupurile vulnerabile. Valoarea totală a granturilor nerambursabile oferite prin program se ridică la  1 milion de euro anual. Programul este susținut de Kaufland România și implementat cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.

***
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 magazine în 7 țări și o rețea de 127 magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. 
 
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

l www.kaufland.rowww.fdsc.ro l