Contributia Kaufland va facilita constructia de locuinte pentru familii cu venituri mici, renovarea caselor pentru familii ce traiesc in saracie extrema si interventii pentru prevenirea riscului de incendii si inundatii in gospodariile aflate in zone predispuse dezastrelor. 
 
„Pentru Kaufland Romania, a fi o companie responsabila implica asumarea rolului de partener social dinamic in comunitatile in care activeaza. Prin intermediul partenerilor de incredere, precum Habitat for Humanity Romania, reusim sa ajungem mai aproape de persoanele nevoiase si sa fim solidari in demersurile noastre ce urmaresc combaterea saraciei.” a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania. 
 
“Suntem recunoscatori Kaufland pentru contributia generoasa prin care vom putea oferi sansa unui viitor mai bun pentru mai mult de 1,000 de familii. Cu sprijinul Kaufland suntem mai aproape de viziunea noastra, o lume in care toti oamenii sa aiba un loc decent in care sa traiasca”, a declarat Mario DeMezzo, director national Habitat for Humanity Romania.
 
Parteneriatul dintre Kaufland si Habitat for Humanity Romania a inceput in octombrie 2015. Opt familii au beneficiat de o casa decenta in Bacau, acolo unde asociatia a construit in evenimentul BIG BUILD opt case in doar 5 zile.
 
***
Despre Kaufland Romania
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1,200 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pe langa educatie si evenimente culturale, sprijinim proiectele dedicate protectiei mediului inconjurator si pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive si adoptarea unei nutritii echilibrate. Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.
 
Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 19 ani, timp in care a ajutat peste 36.000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. www.habitat.ro 
 
Contact presa: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro, 0722.640.229.