# Campanie de strangere de fonduri in cadrul maratonului pentru achizitionarea a 120 de kit-uri scolare
# 4 ambasadori vor promova cauza educatiei copiilor defavorizati
 
Cauzei maratonului s-au alaturat pana acum patru ambasadori ai educatiei: Cristian Hordila, directorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Andrei Mutu, managerul proiectului I love Cluj, Vlad Gliga, curatorul TEDxEroilor si actorul Bogdan Radulescu. Initiativa este parte a campaniei „Be GREAT! Inspire others to follow you”, initiata de AROBS Transilvania Software, in parteneriat cu United Way Romania si Runners Club.
 
Asigurarea kit-urilor educationale este o componenta a programului de educatie dezvoltat de United Way Romania pentru 120 de copii vulnerabili din Cluj-Napoca, menit sa le creasca performantele scolare. Un astfel de pachet include rechizite, materiale educative – atlase, enciclopedii, jocuri educative – si echipamente sportive, si valoreaza aproximativ 300 de lei pentru un copil. Donatiile se pot face accesand link-ul http://unitedway.galantom.ro/invingatorii.

Persoanele care alearga pot opta de asemenea sa devina sustinatori ai educatiei copiilor defavorizati, avand propria pagina pe care pot promova actiunea si cere sustinatorilor sa ii sprijine in strangerea de fonduri pentru  kit-urile educative.  Acestia pot scrie la daniela.temelie@unitedway.ro si vor primi toate detaliile necesare. 
 
„De aceasta data, invitam oamenii sa alerge pentru educatia celor 120 de copii vulnerabili, sustinuti de United Way Romania, prin programele pe care le deruleaza in Cluj-Napoca. Sportul si scoala sunt sansa acestor copii pentru un viitor mai bun. Din acest motiv, speram sa ni se alature toti alergatorii, dar si cei care inteleg ca, fara sprijinul nostru, drumul copiilor defavorizati se poate opri la groapa de gunoi sau in saracie. O donatie pentru aceasta cauza inseamna o investitie in viitor, de aceea, trebuie sa ne implicam cu totii”, a spus Horatiu Morar, directorul Maratonului International Cluj-Napoca. 
 
„Pentru copiii care provin din familii sarace, primii ani de scoala sunt propriul lor maraton. Ei trebuie sa depaseasca limite care nu depind de ei, cum ar fi parinti absenti sau cu un nivel de educatie scazut, care nu ii pot ajuta la teme, un mediu neadecvat invatarii, lipsa hainelor si a rechizitelor necesare, o alimentatie deficitara si, nu in ultimul rand, asteptarile scazute ale celorlalti. Fundatia United Way Romania sustine dreptul copiilor dezavantajati la educatie de calitate, indiferent de conditiile de acasa, si le ofera acestora sansa de a isi modela viitorul si schimba vietile”, a spus Daniela Temelie, manager Cluj Office al United Way.
 
Iar pentru ca alergarea si lectura ascut simturile, organizatorii campaniei si-au unit fortele cu creatorii comunitatii „Cartile pe fata” intr-o actiune, in cadrul careia oricine sustine cauza educatiei copiilor defavorizati poate dona o carte pentru ei. Cartile vor fi adunate la unul din punctele de colectare, care vor fi amenajate la Casa TIFF, Cluj Arena si Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, urmand ca organizatorii sa ofere mai multe informatii pe paginile: Facebook.com/cartilepefata l Facebook.com/begreat.maratoncluj.
 
Cei 120 de copii au fost inclusi in programul „Scoala dupa scoala”, initiat, cu trei ani in urma, de United Way Romania. Complementar, acestia primesc o masa calda zilnic, ajutor la teme, participa in activitati extracurriculare de dezvoltare personala, iar parintii lor beneficiaza de consiliere pentru a intelege cum sa isi sprijine mai bine copiii. Acest program educativ costa peste 300.000 de lei (aceste costuri includ salariile profesorilor, rechizite, mese si activitati extrascolare).
 
Cea de a sasea editie a MIACN, ce va avea loc in 10 aprilie 2016, este o competitie cu un nivel tehnic ridicat, dedicata comunitatii sportive locale si internationale. Competitia face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club in 2016, prin care asociatia promoveaza, in randul publicului larg, un mod de viata sanatos prin practicarea alergarii sportive. Anul trecut, maratonul a reunit aproximativ 3500 de participanti la toate probele.

###
Despre United Way Romania
Fundatia United Way Romania sustine programe si initiative sociale care imbunatatesc vietile copiilor, adultilor si varstnicilor aflati in dificultate. Activitatea Fundatiei se concentreaza pe cele trei directii care pun bazele unei comunitati prospere: acces la o educatie de calitate, servicii bune de sanatate si un venit suficient pentru a intretine o familie. United Way Romania actioneaza ca un organizator comunitar, mobilizand o retea extinsa de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, institutii publice, lideri din societatea civila, donatori si voluntari – sa isi coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.