Margareta Paslaru tocmai a lansat un nou album cu 18 piese, intitulat ”Idei”. În al 62-lea an de activitate artistică, autoarea ne invită să ascultăm noi compoziții proprii înregistrate pro bono, în duet cu invitați de seamă precum Horațiu Mălăele, Sofia Vicoveanca, Virgil Ianțu și Luiza Zan.
 
Arhiva compozițiilor sale din anii '60 și '70 este preluată de alte generații în frunte cu actrița Emilia Popescu. Solistele Daniela Cojocaru, Maria Nagy, Angela-Ioana Gheorghiu au beneficiat de noi aranjamente, în timp ce Paunița Ionescu păstrează atmosfera din 1976. Veți remarca un moment în amintirea lui Dan Andrei-Aldea și o surpriză din 1950.
 
Prima solistă de muzică ușoară de la noi, care a primit la Cannes Trofeul M.I.D.E.M., doamna Margareta Pâslaru este voluntar de onoare al Crucii Roșii Române. Este inițiatoarea proiectului Banca de Alimente în România, spunând despre acesta: Dacă muzica hrănește sufletul, Banca de Alimente pune pe masa nevoiașului pâinea cea de toate zilele.
 
Încasările acestui album vor fi donate integral către Crucea Roșie pentru programul Banca de Alimente. Programul a fost lansat de către Crucea Roșie România în 2009 și a reușit să ajute, până în acest moment, peste 200.000 de familii sau persoane singure. Fiecare persoană care beneficiază de pe urma acestui program primește un pachet de alimente de bază, peste 2.500 de voluntari alăturându-se acestui demers în fiecare an.
 
”În acest an primejdios, înlesnim hrana vitală pentru cei în impas, dăruind drepturile de autor și încasările rezultate din vânzarea albumului ''Idei'' înregistrat în Studioul Zsolt și Andrei Kerestely. Însămânțăm binele din care rodește dinamica viitorului.” adaugă Margareta Pâslaru.

Albumul poate fi ascultat în digital aici.