Asociatia „Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa” organizeaza miercuri, 22 iunie, incepand cu ora 10:00, la Romanian-American Foundation, masa rotunda „Bune practici si dificultati in implementarea proiectelor cofinantate prin POSDRU in perioada 2014 – 2015”. 
 
Dezbaterea urmareste identificarea dificultatilor cu care s-au confruntat beneficiarii proiectelor finantate prin POSDRU 2007 – 2013, 3.1. si 6.1, in mod specific pe componenta de implementare a schemelor de minimis pentru firme for-profit si organizatii non-profit, in vederea transferului de bune practici si solutii catre proiectele finantate prin POCU. Rezultatele dezbaterii vor fi inaintate Ministerului Fondurilor Europene in vederea imbunatatirii mecanismului de gestionare ale fondurilor.
 
In cadrul mesei rotunde vor fi dezbatute urmatoarele: 
• Finantarea si cresterea volumului de activitate si a competitivitatii din sectoarele economice;
• Eficientizarea activitatilor de raportare si monitorizare;
• Crearea unui cadru optim pentru asigurarea sustenabilitatii proiectelor;
• Mecanisme de finantare.

***
Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa este o asociatie nonprofit a carei misiune este de a promova cetatenia activa prin sprijinirea implicarii, civismului si a responsabilitatii. Credem ca fiecare individ are un rol important in progresul societatii din care face parte. De aceea, promovarea cetateniei active prin crearea instrumentelor necesare pentru stimularea implicarii active a fiecaruia dintre noi in spatiul public reprezinta cea mai importanta directie de actiune.