Fundația Comunitară București și Mega Image lansează cea de-a patra ediție a Fondului Mega Image pentru Comunitate. Fondul susține financiar proiecte care readuc oamenilor bucuria de a trăi împreună, în comunitățile din București și Ilfov. Aplicațiile pot fi trimise până luni, 31 octombrie 2016, ora 23:59, pe platforma programului.

În luna aprilie, Strada Amintirii din cartierul Chitila s-a închis pentru mașini și s-a deschis pentru o competiție sportivă dedicată copiilor din cartier și organizată chiar de vecini. Toată vara, locuitorii din zona Hala Traian s-au reunit într-o curte din Intrarea Vișinilor și au învățat să gătească sănătos, să arunce mai puține alimente și să doneze hrană pentru persoane care au mai multă nevoie. Iar locuitorii din zona Mihai Bravu au mers pe Intrarea Violoncelului, unde au învățat cum să își crească propria grădină de legume și plante aromatice, în balconul de la bloc. Toate aceste evenimente au avut loc în cartiere din Bucureşti şi Ilfov și sunt doar o parte dintre cele 18 programe pe care Mega Image le-a sprijinit financiar în ultimii trei ani, prin Fondul Mega Image pentru Comunitate.

”Progresul în comunități se întâmplă mai repede și mai eficient atunci când oamenii cu interese comune trăiesc în armonie și construiesc, pentru ei, un prezent frumos”, spune Adrian Nicolaescu, VP Marketing Mega Image. “De aceea, de patru ani, acest fond de finanțare este cel mai important gest al nostru de implicare în comunitate”. 

La această ediție, „Fondul Mega Image pentru Comunitate” are o valoare maximă de 85.000 lei și va finanța cele mai bune cinci proiecte înscrise în competiție, cu o finanțare medie de 17.000 de lei. Fondul stimulează locuitorii din București și Ilfov să-și reactiveze spiritul de comunitate și dorința de a colabora în proiecte comune. Finanțările pot fi acordate către organizații non-profit sau grupuri de inițiativă.   

Ediția a patra a Fondului acordă puncte în plus în procesul de selecție următoarelor categorii de proiecte:
• proiecte care implică comunitățile geografice – de bloc, de scară, de cartier - definite ca “un grup social ai cărui membri trăiesc în același loc, si care pot (dar nu este obligatoriu) să aibă norme de viață similare și/sau interese comune.” 
• găsirea unor soluții eficiente și inovative în distribuția de mâncare către categorii dezavantajate, reciclare, alimentație sănătoasă și bunăstare, conform strategiei de sustenabilitate a companiei Mega Image 
• proiecte care au rezultate concrete, fie ele vizibile/materiale, sau nemateriale, dar demonstrabile și măsurabile
De asemenea, proiectele care implică spiritul civic, integrarea socială a grupurilor vulnerabile şi hobby-urile, care se adresează comunităților din București sau Ilfov, sunt eligibile pentru finanțare. 

Proiectele sunt selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experiență în domenii legate de implicare socială, comunitate și responsabilitate socială. La această ediție, din juriu fac parte Oana Preda, Director Executiv, Centrul de resurse pentru participare publică, CeRe, Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă, Holcim, Ileana Alexandru, Director de Resurse Umane, Mega Image și Adrian Nicolaescu, VP Marketing, Mega Image.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, câștigătorii din edițiile anterioare, precum și formularele de aplicaţie sunt disponibile pe site-ul fondului: http://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/fondul-mega-image
Fondul este finanțat de Mega Image și gestionat de Fundația Comunitară București. 

***
Despre Mega Image
Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 488 magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (218), Shop&Go (269), Gusturi Romanești (2). Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Despre Fundaţia Comunitară Bucureşti
Fundaţia Comunitară Bucureşti este specialistul în filantropie care colectează fonduri de la afaceri locale şi donatori individuali pentru a finanţa iniţiative în comunităţi. În peste patru ani de activitate, organizația a finanțat 165 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov cu aproape 1,6 milioane de lei. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.