HOSPICE Casa Speranței lansează și în 2017 campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit în beneficiul bolnavilor incurabili din România. Sub sloganul „Nu îi lăsa să devină invizibili pe cei care luptă pentru viața lor!”, organizația face apel către contribuabilii care au obținut în 2016 venituri impozabile (din salarii, pensii sau activități independente), să susțină acordarea gratuită de îngrijire paliativă, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către HOSPICE Casa Speranței.
 
O boală incurabilă ridică ziduri între cel diagnosticat și restul lumii. De cele mai multe ori, teama de necunoscut și de un viitor incert îi face pe cei care luptă cu un diagnostic grav să se îndepărteze chiar și de cei dragi lor și să își ascundă de aceștia fricile, gândurile sau sentimentul neputinței.
Zidurile ridicate astfel nu pot fi depășite fără compasiune, sprijin și îndrumare. HOSPICE Casa Speranței vă cere ajutorul pentru ca împreună să dărâmăm aceste ziduri și să fim alături de cei care au atât de multă nevoie.
 
De 25 de ani, HOSPICE Casa Speranței este alături de copiii și adulții cu boli incurabile din România, acordând servicii gratuite de îngrijire paliativă acestora și celor dragi lor. Eforturile fundației se concentrează în egală măsură și pe îmbunătățirea legislației și a condițiilor în care pacienții cu boli incurabile sunt îngrijiți în sistemul medical de stat.
 
Campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit este una dintre cele mai importante modalități de atragere de fonduri utilizate de organizație, pentru ca aceasta să fie capabilă să ajungă la un număr cât mai mare de oameni care au nevoie de îngrijire paliativă. Formularele cu datele fundației sunt disponibile pe doilasuta.hospice.ro, iar acestea pot fi depuse sau transmise, conform legii, până în data de 25 mai 2017, către ANAF. Procedura nu implică niciun cost, redirecționarea acestor sume realizându-se din impozitul care a fost déjà reținut în 2016 de către stat. 
Anul trecut, peste 14.000 de persoane au ales să susțină demersurile fundației, redirecționând 2% către HOSPICE Casa Sperantei. Cei aproximativ 1.200.000 de lei obținuți astfel s-au transformat în servicii de îngrijire la domiciliu, consiliere psihologică, ședințe de kinetoterapie, asistență socială, sesiuni de internări în propriile unități HOSPICE, activități în centrele de zi ale și consultații în ambulatoriile organizației, pentru mii de copii și adulți cu boli incurabile.
 
Și în acest an invităm instituțiile, organizațiile, companiile și alți potențiali parteneri, care cred că orice persoană diagnosticată cu o boală incurabilă trebuie să fie sprijinită în lupta pe care o poartă, să ni se alăture în Campania „Nu îi lăsa să devină invizibili pe cei care luptă pentru viața lor!”.
 
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. 
Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.