Evenimentul a avut loc sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și a avut ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinul copiilor și tinerilor din casele de tip familial CONCORDIA din județul Prahova. În acest an, CONCORDIA a încheiat procesul de dezinstituționalizare pentru centrele de plasament mari, în ultimii doi ani inaugurând trei case de tip familial în Ariceștii Rahtivani. Aici locuiesc copiii pentru care reintegrarea familială nu a fost posibilă, unde ei găsesc speranța, sprijinul și dragostea de care au atâta nevoie.
 
„În România anului 2019 sunt aproximativ 17.000 de copii în sistemul rezidenţial de protecţie. Unul din trei copii şi-a petrecut 90 % din viaţă în acest sistem. […] CONCORDIA și-a început activitatea sa în 1991, luând copii din stradă, unul câte unul, care nu știau unde le sunt părinții și, de cele mai multe ori, fără acte de identitate și a încercat să îi ducă departe de mirajul străzii, la Ferma pentru Copii CONCORDIA, un centru de plasament care adăpostea și ocrotea 72 de copii, pentru a crește și a se dezvolta frumos. În această seară mi-am dorit să ne amintim de unde am plecat în sistemul de protecţie a copilului în România, dar și să conştientizăm că este încă multă treabă de făcut.” – Diana Certan, Reprezentant Conducere Executivă CONCORDIA România.
 
Oaspeți de seamă, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, Excelența Sa Doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București, și 300 de invitați s-au bucurat de un concert extraordinar susținut de Niko Leopold Quartet (Austria), moment care a avut loc cu sprijinul Excelenței Sale Domnul Thomas Kloiber, directorul Forumului Cultural Austriac la București. 
 
Pe scena Teatrului Odeon, au urcat Luiza Zan & Jazzpar Trio care ne-au adus sound-ul și farmecul anilor ’30 și Corul CONCORDIA, powered by SUPERAR, sub îndumarea Prof. Teodora Nistoroiu. Corul adună împreună copii din medii sociale diferite, punând accent pe bucuria de a cânta, dezvoltă încredere, respect și înțelegere reciprocă. Copiii au cântat alături de prietenii lor, artiștii Daniel Dumitrașcu (pian), Eduard Stoica (solist), Alexandru Dumitrașcu (percuționist). 
 
„Evenimentul de astăzi face referire la importanța caselor de tip familial cu capacitate mică, aflate în mijlocul comunității. Felicit CONCORDIA pentru modul în care și-a adaptat serviciile pentru a răspunde nevoilor sociale actuale, punând foarte mare accent pe calitate! CONCORDIA ne arată că mereu este loc pentru bine şi pentru caritate în viaţa noastră. Vreau ca povestea acestor copii să fie una fericită, îmi doresc ca ei să se bucure de anii copilăriei, să zâmbească, să se joace.”  - Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.
 
„Aşa cum a fost demonstrat la nivel global, structurile de tip familial sunt cel mai eficient mod de îngrijire a dezvoltării şi educaţiei copilului în cazul în care propria familie ori nu există, ori nu-l poate îngriji. Acel model a fost adoptat şi implementat, de asemenea, de CONCORDIA cu mult succes.” - Excelența Sa Doamna Isabel RAUSCHER, Ambasadorul Austriei la București.

Gazda evenimentului a fost, pentru al V-lea an consecutiv, jurnalista Irina Păcurariu.

Parteneri PLATINUM: Ambasada Austriei la București, Forumul Cultural Austriac București, Teatrul Odeon București, Angelli Spumante & Aperitive S.R.L., The Grand, Tymbark.

Sponsori SILVER: Alliance Healthcare România, PEPCO România.
 
***
CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non - profit, cu un istoric de 28 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și a familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele organizației se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane, în fiecare an.