Organizațiile non-profit și grupurile de inițiativă sunt invitate de Fundația Comunitară Buzău să participe la un concurs de proiecte ce pot îmbunătăți viața în județ. Evenimentul se numește Cercul de Donatori, este la a III-a ediție în Buzău, se desfășoară în online în aprilie 2021, iar înscrierile se pot face până pe 31 martie 2021. Acesta este un eveniment de crowdfunding ce aduce la un loc cele mai bune 3 proiecte înscrise cu impact pozitiv, real și pe termen lung în comunitatea buzoiană și donatori ce vor să susțină aceste proiecte.

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea civică a fiecăruia.

Organizatorii Cercului de Donatori Buzău încurajează înscrierea oricărei idei de schimbare în bine a comunității buzoiene. Totuși organizațiile aplicante trebuie să aibă în vedere câteva lucruri:

●  se  încadrează în una din următoarele categorii: grup de inițiativă (grup de minim trei persoane dintre care cel puțin una cu vârsta peste 18 ani) sau ONG;
● activitățile propuse pot fi implementate în termen de 12 luni de la data primirii finanțării;
● bugetul solicitat se încadrează în jurul valorii de 10 000 lei dar nu reprezintă neapărat întreaga sumă necesară proiectului. Poate există, de asemenea, cofinanțare sau o altă sursă de finanțare externă;
● proiectul înscris rezolvă o nevoie reală sau produce impact real în comunitate, cu prioritate în domeniile educație, sănătate, mediu înconjurător;
● după implementarea activităților, se poate face dovada rezultatelor;
● este sau poate deveni un proiect pe termen lung, sau la scara mai mare;
● aplicantul poate atrage în cadrul evenimentului Cercul de Donatori Buzău dar și prin pagina Galantom, donațiile ce însumează finanțarea solicitată;

Organizațiile care doresc să participe la acest concurs de proiecte trebuie să intre pe pagina apelului, să citească ghidul de finanțare, să descarce formularul de înscriere și bugetul, să le completeze și le trimită pe email contact@fcbz.ro. Toate aceste informații și documente se găsesc aici.

După înscrierea proiectelor, acestea intră într-un proces de jurizare. Juriul este format din un grup de oameni din Buzău care crede că adevărata schimbare în comunitatea în care trăim vine din implicarea responsabilă a fiecăruia și în același timp împreună. Aceștia sunt oameni de afaceri, profesori, medici, reprezentanți ai instituțiilor culturale și membrii echipei Fundației Comunitare Buzău. În urma procesului de jurizare, vor fi selectate 3 proiecte ce vor avea ocazia să-și prezinte ideea în cadrului evenimentului public online.

În cadrul evenimentului online Cercul de Donatori Buzău, ediția a III-a din aprilie 2021, fiecare candidat își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor din sala virtuală, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, donând. Donațiile se pot face pe loc în cadrul evenimentului dar și prin transfer bancar, după eveniment. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.


Alte proiecte în derulare ale Fundației Comunitare Buzău:

● Apelul de proiecte în cadrul Fondului de Burse se închide pe 22 martie 2021
● Împreună construim Harta Faptelor Bune
● Luna Femeii cu Inițiativă. În fiecare zi a lunii martie punem reflectorul pe femeile care se implică în societate, fiind un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate.

***
Despre Fundația Comunitară Buzău


Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău.  Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte potențialul local și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii precum educație, sănătate și mediu înconjurător.

Facebook