Opt proiecte din cinci zone ale județului Buzău
au obținut finanțare totală de 155 066 RON prin Fondul Științescu Buzău implementat de Fundația Comunitară Buzău

Fundația Comunitară Buzău anunță cele 8 proiecte câștigătoare din cadrul Fondului Științescu Buzău ediția 2.0, program dedicat inițiativelor educaționale în domeniul STEAM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică). Valoarea totală a finanțărilor acordate celor 8 proiecte câștigătoare este de 155 066 RON. Proiectele au fost depuse de ONG-uri și grupuri de inițiativă din Bisoca, Buzău, Mărăcineni, Lopătari și Ținutul Buzăului.

Printre inițiativele selectate pentru finanțare prin Fondul Științescu Buzău se numără un parc de instalații tradiționale și ateliere pentru învățarea legilor fizicii, un laborator mobil de geologie, o mini garsonieră pentru învățarea practică a noțiunilor de electrică, ateliere de macrofotografie, o stație radio internă, o seră de fluturi pentru lecții de biologie, ateliere practice de învățare despre pigmenții din natură și excursii pentru copii.

Finanțările sunt acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni de mentorare și feedback individual oferite de echipa Fundației Comunitare Buzău. Au fost înscrise 13 proiecte și în urma concursului au fost selectate 8 proiecte finaliste care vor pune în practică idei noi în domeniile STEAM. Selecția finală a proiectelor a fost realizată de către un juriu dedicat, format din specialiști în domenii legate de temele Fondului, împreună cu un membru din Consiliul Director al Fundației Comunitare Buzău.

Proiectele selectate pentru finanțare sunt:

”Învățăm fizica de la bunici”, Asociația Zestrea Bisoceană - comuna Bisoca
”Laborator Umblător”, Asociația Geoparcul U N E S C O Tinutul Buzaului
”Viitorul electric al Liceului Moisil”, Asociația de părinți PRO MOISIL BUZĂU
”Viața printr-o lentilă - Redescoperim lumea prin macrofotografie”, Grupul de Inițiativă Through the Looking Glass / Together for a better future - comuna Mărăcineni
”RadioTeh”, Asociația Tehnic 2010 - Municipiul Buzău
”Visul fluturelui”, Grupul de Inițiativă PEDAFLY - Municipiul Buzău
”Lumea Culorilor”, Grupuli de Inițiativă “C.E. Profi A.S.” (Colegiul Economic profi - atelier știință/ creație) - Municipiul Buzău
”Excursii pentru elevii din Lopătari”, proiect al Grupului de Inițiativă Profesor la țară - Lopătari, Buzău - comuna Lopătari

O cronică a Fondului Științescu Buzău ediția 2.0, noutăți din proiecte, precum și fotografii de la activități pot fi accesate pe pagina de Facebook Fondul Științescu Buzău și a Fundației Comunitare Buzău.

Fondul Științescu Buzău 2.0 este implementat în Buzău de Fundația Comunitară Buzău în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) și Federația Fundațiilor Comunitare din România (FFCR), cu sprijinul a 10 parteneri – companii locale (Snick Ambalaje și Consumabile SRL, Railway Systems by Voestapline, SLY Nutritia SRL, Multiprod Energo SRL, GreenWEEE International, Travertec SRL, Dada Comapel SRL, Forja Rotec SRL, Tehnostar SRL, Compania de Producție Feroviară SRL).

***

Științescu este un program național de finanțare a proiectelor educative STEAM care încurajează dezvoltarea abilităților necesare generației de inovatori ai secolului XXI și pasiunea pentru științe și arte a copiilor și tinerilor.

Fundația Comunitară Buzău