42 de proiecte sociale au pășit în Finala celei de-a IV-a ediții a Campionatului de Bine, care se desfășoară în perioada 19 ianuarie - 15 februarie 2017, pe platforma Bursa Binelui. Până în acest moment proiectele participante au atras donații individuale de peste 51.000 de euro, de la 4046 de donatori diferiți.
 
În această fază a Campionatului de Bine fiecare proiect calificat trebuie să atragă, o sumă cât mai mare de donații, de la un număr cât mai mare de donatori. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele trei proiecte cu cel mai mare scor total, calculat pe baza sumelor atrase din donații și numărul de donatori distincți de pe tot parcursul Campionatului de Bine. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro, pentru fiecare proiect câștigător.
 
Cele 42 de proiecte calificate în Finală sunt implementate în domeniile: educație (14 proiecte), servicii sociale (12 proiecte), sănătate (9 proiecte), antreprenoriat social (4 proiecte), cultură, drepturile omului, și sport (câte un proiect).
 
În cadrul celor trei ediţii anterioare ale Campionatului de Bine, donaţiile au depăşit suma de 180.000 de euro, valoarea totală a premiilor acordate câştigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 45.000 euro.
 
Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui - singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate - încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.
 
Mai multe detalii despre Campionatul de Bine și finaliști regăsiți pe www.bursabinelui.ro
 
Extra Info:
 
Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.

Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.