La final de noiembrie, organizațiile PeStop, CeRe și Centrul Parteneriat pentru Egalitate vor fi prezente la a cincea ediție a Cercului Donatorilor Bruxelles și prima în variantă online. Până în prezent, comunitatea Cercul Donatorilor Bruxelles a susținut 12 inițiative de acasă cu 40.000 euro. 
 
Pe 26 noiembrie, de la 19.00 la 20.30 (CET), comunitatea din Belgia va avea oportunitatea de a cunoaște și susține financiar trei organizații cu impact pentru România:

• PeStop cu proiectul “Cu demnitate la țară”. Distribuie pachete cu produse de igienă menstruală și organizează cursuri de igienă pentru fetele și femeile vulnerabile din mediul rural, astfel încât să își gestioneze menstruația în siguranță și să se concentreze nestingherite pe rezolvarea celorlalte probleme ale vieții cotidiene.
 
• CeRe revine la Cerc. În 2018 i-am sprijinit să pună presiune pe primăria București, „închisă” pentru cetățean și netransparentă. Acum vor să motiveaze și să susțină (inclusiv financiar) oamenii şi organizaţiile care au adus schimbări benefice în comunităţi, prin acţiunile lor civice şi de advocacy.  Cum? Printr-o gala itinerantă, creativă care aduce poveștile de succes aproape de oameni.
 
Centrul Parteneriat pentru Egalitate cu Brutăria Socială MamaPan care oferă de peste 5 ani locuri de muncă decente unor femei aflate în situații dificile de viață: mame care își cresc singure copiii, mame rome, care nu au avut deloc acces la educație formală sau la pregătire profesională. 

Pentru societatea civilă, COVID-19 a adus și mai multe provocări. La a cincea ediție a cercului poți contribui la soluțiile pe care le propun. Te poți înscrie aici. Locurile sunt limitate.

Cercul Donatorilor Bruxelles face parte din Romanian Diaspora Funding Network și este organizat cu sprijinul The Funding Network, GRASP Bruxelles, RO100 Bruxelles, GRASP.