„Icoana din sufletul copiilor - pictează, dăruiește, inspiră” este titlul celui mai nou proiect realizat de Asociația CONIL în parteneriat cu Platforma FĂ BINE. Expoziția, care include lucrări realizate de copii în sprijinul semenilor lor mai puțin norocoși, respectă distanțarea socială, motiv pentru care este prezentată exclusiv în mediul online.
 
„Suntem deosebit de onorați să vă anunțăm că ne alăturăm și noi, alături de copiii beneficiari ai programelor dezvoltate de Asociația CONIL, eforturilor întregii societăți din România de contracarare a efectelor crizei COVID-19. ICOANA din SUFLETUL COPIILOR este picătura de Rai pe care copiii o dăruiesc vizitatorilor, într-un superb gest de iubire acum, în pragul Sfintelor Sărbători Pascale. Bunavestire, Nașterea și Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Răstignirea și Învierea Domnului, toate vor fi ilustrate de micii noștri artiști în culorile calde ale sufletului lor”, spune Irina Ismail, coordonator proiect.
 
Vizitatorii acestei expoziții au ocazia să admire și să se bucure de lucrări realizate cu talent, iubire și multă speranță de către copii tipici sau cu diverse dizabilități, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani care, prin gestul lor, vor să fie și ei alături de toți cei implicați în combaterea efectelor cauzate de COVID-19.
 
Expoziția este deschisă din duminica Floriilor și până la Paște pe pagina de Facebook a Asociației CONIL unde puteți licita pentru lucrările micilor artiști care expun online. Fiecare lucrare va avea un preț minim de achiziție de la care va porni licitația. Zilnic, pe perioada de desfășurare a expoziției cu vânzare, la ora 20:00, va fi stabilt câștigătorul licitației în persoana celui sau celei care oferă cel mai mare preț, în comentariile de la postarea lucrării.
 
Banii vor fi virați în contul Asociației CONIL numărul RO51UGBI0000422013020RON, deschis la Garanti Bank cu mentiunea DONAȚIE către Fondul de Solidaritate FĂ BINE. După confirmarea plății, lucrarea va fi expediată prin curier în cel mai scurt timp.
 
Fondul de Solidaritate FĂ BINE sprijină activitatea mai multor ONG-uri din București și din țară ca să își poată continua activitatea de suport a copiilor, tinerilor, adulților și vârstnicilor cu dizabilități, cu boli rare si grave  precum și a familiilor acestora, în aceastaperioadă complicată pentru noi toți. Fondul de Solidaritate este o inițiativă a Platformei „Fă Bine” și este constituit pentru acoperirea unor nevoi precum achiziția de medicamente, dezvoltarea de către ONG-u ri de programe de telemedicină și de susținere a beneficiarilor la distanță, consiliere psihologică, procurarea de alimente, produse de igienă și sanitare, sau alte cheltuieli care ajută organizațiile să supraviețuiască acestei perioade și care sunt esențiale pentru beneficiarii lor, pentru ca aceștia să-și poată continua terapiile și după încheierea restricțiilor generate de virusul COVID-19.
 
"Am simțit că Dumnezeu se oferă pe sine însuși, încă o dată, în cel mai concret, fizic mod când Adela Hanafi și Irina Ismail mi-au spus despre acest eveniment și mi-au trimis câteva icoane făcute de copii. Mulțumesc Domnului pentru încă o minune și Adelei și Irinei pentru susținere!" a spus Maria Duduman, fondatoarea platformei Fă Bine!.
 
Ajută-ne să facem bine! Fii alături de noi și susține munca și entuziasmul copiilor care au ales să picteze, să dăruiască, să inspire!