”Plantăm fapte bune în România” participă pentru prima dată anul acesta, pe 9 octombrie, la Maratonul București Raifeissen Bank drept cauză recomandată. Alergătorii se pot înscrie până pe 25 septembrie, prin intermediul bucharest-marathon.com, la una din cele patru curse, susținând astfel  plantarea din 12 noiembrie. 
 
2016 este este primul an în care ”Plantăm fapte bune în România” ia startul mai multor compeţitii sportive, sub sloganul ”Alergă, pedalează, înoată tare, apoi vino la plantare!”.

Alergătorii pot susține organizația strângând fonduri prin intermediul platformei de fundraising Galantom.
De asemenea, companiile pot susține organizația prin sponsorizări sau pot suporta taxele de înscriere ale propriilor angajați.

Fondurile colectate în urma competiţiilor, vor servi la organizarea acţiunilor de plantare din 12 noiembrie 2016. Pentru fiecare donaţie, echipa va planta 1 copac în numele donatorului, iar pentru fiecare sportiv participant va aloca un loc la plantarea din 12 noiembrie.
 
Schimbă astfel ceva în viaţa generaţiilor viitoare care aleg să trăiască într-o Românie în care se plantează mai mult şi se taie sustenabil. Participă pe 9 octombrie alături de Plantăm fapte bune în România la Maratonul Bucureşti.
 
Pentru detalii despre cum poţi susţine PFBRo la Maraton, scrie pe adresele de email simona.camburu@plantamfaptebune.ro şi vasile.calmatui@plantamfaptebune.ro.
 
***
Despre „Plantăm fapte bune în România”
Din 2011 şi până în prezent,  22.180 voluntari au plantat și îngrijit 462.200 copăcei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.