Sâmbătă, 29 august, aproape 650 de alergători, tot unul și unul, au luat startul din Piața Huet la o ediție specială și atipică a Maratonului Internațional Sibiu, lăsând urme pentru 30 de cauze și fiind încurajați de cca. 300 de voluntari. La aceștia se adaugă câteva zeci de alergători care au participat deja în afara evenimentului public, la categoria Aleargă Oriunde – opțiune la care se mai poate participa până în data de 1 octombrie. Maratonul Internațional Sibiu 2020 este organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Grey Projects și partenerul principal Visma Software, alături de alți  parteneri locali. De asemenea, evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Sportivă.
 
Practic, Maratonului Internațional Sibiu este singura competiție de alergare de șosea de acest calibru din România, care s-a desfășurat până la momentul dat, în acest an dificil. 
 
Chiar dacă noul coronavirus ne-a dat afară pe ușă, alergătorii au reintrat, la propriu, pe (poarta-)geam. Porțile de start și de finish au fost realizate, la fel ca-n ultimii ani, de artistul sibian Ștefan Radu Crețu, iar tema ediției -Al(l)one - a fost pusă la punct cu ajutorul lui Dan Perjovschi.
 
Fiecare alergător, care și-a depășit fricile și limitele, acceptând să lase urme în acest an pentru cauza preferată, merită felicitări și un loc pe podium. Dar o parte dintre participanți au muncit și pentru a obține cei mai buni timpi. clasamentul complet.
 
În plus, conform tradiției, alături de cei mai buni alergători, pe podium au urcat cei mai buni fundraiseri, după cum urmează: Carmen Chindriș, de la Asociația Sus Inima (adulți); Boarnici Florian (4-5 ani); Victor Barna (6-7 ani); Luis Răduțiu (8-9 ani) și James Pătrașcu (10-12 ani). Premiul special pentru cea mai bună campanie de fundraising i-a revenit Asociației Copil Unicat.

Doritorii sunt încurajați să participe în continuare la categoria Aleargă Oriunde până la 1 octombrie, dată limită până la care se pot face și achita și susțineri. Până la momentul dat, cele 30 de cauze au peste 244.935 lei achitați și 290.959 de lei promiși, din targetul cumulat al cauzelor de 446.948 lei.

***
Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții. Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice.
 
Fundația Comunitară Sibiu este un finanţator privat local ce identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene - ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind, astfel, la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite prin intermediul granturilor.