Platforma Donatie.ro pune la dispozitia romanilor care vor sa faca bine un nou mecanism: SMS-ul standard pentru donatii de 4 euro.
 
Pe langa SMS-ul in valoare de 2 euro, disponibil de la lansarea platformei in 2012, donatie.ro are acum doua noi mecanisme. ONG-urile vor putea opta pentru SMS-ul in valoare de 4 euro (prin Orange Romania, Telekom Romania Mobile si Vodafone Romania) sau vor putea primi donatii recurente lunare in valoare de 2 euro (prin Orange Romania si Vodafone Romania), pentru care donatorul nu trebuie sa trimita decat un SMS initial de abonare. 
 
„Prin cele doua noi mecanisme, ONG-urile vor avea posibilitatea sa stranga mai multe fonduri pentru activitatile lor si sa creeze o relatie pe termen lung cu donatorii”, spune Camelia Mates, managerul platformei Donatie.ro. „Fundraisingul  direct de la membrii comunitatii este cea mai mare provocare pentru o organizatie si vrem sa ii ajutam, prin mecanisme cat mai adaptate nevoilor lor, pe toti cei care au curajul sa faca asta. In acelasi timp, cei trei ani de existenta a platformei ne-au aratat ca oamenii se opresc de putine ori la trimiterea unui singur SMS, asa ca ii ajutam si pe donatori sa contribuie mai mult la cauzele pe care le sustin.”
 
Din iunie 2012, prin donatie.ro au fost trimise peste 937.000 de SMS-uri, totalizand donatii de peste 1.874.000 euro. Printre organizatiile care au strans fonduri se numara UNICEF, Salvati Copiii, SOS Satele Copiilor, Crucea Rosie sau OvidiuRo, dar si ONG-uri locale, precum Asociatia HIFA, Fundatia Cristian Serban sau Autism Baia Mare. Donatiile pentru cauze individuale (urgente medicale) si dezastre naturale sunt scutite de orice taxa, iar pentru celelalte cauze, pentru fiecare SMS de 2 euro trimis, 0,1325 euro (mai putin de 7%) merg spre costurile operatorilor si integratorului tehnic. Platforma isi acopera cheltuielile administrative din contributiile partenerilor si din finantari. (pentru mai multe detalii, vezi Raportul Anual 2014)
 
Organizatiile neguvernamentale pot accesa noile mecanisme de donatie incepand cu 1 aprilie 2015. Pentru a depune documentatia necesara, trebuie sa isi faca un cont pe donatie.ro.
 
Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la georgiana@arcromania.ro, 0726 177 116, persoana de contact: Georgiana Ilie, Director de Comunicare.