Incepand cu al  doilea trimestru al acestui an, microîntreprinderile - cu cifra de afaceri mai mica de un million de Euro- pot face sponsorizari, dar numai furnizorilor de servicii sociale acreditati, cu cel puțin un serviciu social licențiat:
 
art. 56 - (11) din Codul Fiscal “Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.”
 
Fundatia “Pentru Voi” este un furnizor acreditat de servicii sociale, cu 9 servicii licentiate: 3 centre de zi si 6 locuinte protejate.
 
“Modificarea Codului fiscal ne permite să ne adresăm și microîntreprinderilor cu cifra de afaceri mai mica de un million de Euro în campania de strângere de fonduri din sponsorizări, care ne ajuta sa sustinem serviciile sociale de care depind 200 de persoane cu dizabilitati intelectuale din Timisoara si familiile lor. Trebuie reținut ca, termenul limită până la care se poate face sponsorizarea, in limita de 20% din impozitul pe venitul, pentru trimestru doi este 30 iunie" a declarat Laila Onu, directorul general al fundației.
 
Pentru mai multe informaţii, va rugam sa vizitaţi www.pentruvoi.ro/sponsorizare şi www.facebook.com/foundationpentruvoi