Fundația pentru Copii Ronald McDonald a reușit să strângă, în urma campaniei „Ținem Familiile Împreună” din perioada 16 – 22 noiembrie, peste 1,6 milioane de lei, pentru a-și continua misiunea de a ține familiile împreună. Suma colectată va fi folosită pentru a susține Casele Ronald McDonald și pentru demararea construcției unei noi Case la Iași, lângă Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria, un proiect unic în zona Moldovei, care va oferi anual cazare pentru 1.000 de părinți din toată regiunea, pe durata spitalizării copiilor lor.

Peste 1.200 de români au donat câte doi euro prin SMS, trimițând textul FAMILIE la numărul 8845*, iar zeci de mii de clienți au ales să doneze în restaurantele McDonald’s la casele de marcat, cu cardul și în cutiile de donații. McDonald’s, partenerul de misiune al Fundației, a donat un leu din valoarea fiecărui Happy Meal vândut în perioada campaniei. Mai mult, zeci de companii, parteneri McDonald’s și ai Fundației, s-au alăturat cauzei Caselor Ronald McDonald. 
 
„A fost un an dificil, cu multe încercări, însă în același timp pot spune că a fost și un an al generozității.  Fără generozitatea tuturor celor care ne susțin, a treia Casă de la Iași ar fi rămas în continuare doar un vis ambițios. Fiecare donație ne aduce mai aproape de realizarea acestui vis, astfel încât în luna martie să începem cu toate forțele construcția Casei pentru familiile ai căror copii sunt internați la Spitalul Sfânta Maria din Iași”, a declarat Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald. 

Campania cu ocazia McHappy Day, susținută în restaurantele McDonald’s din toată țara, a colectat peste 1,6 milioane de lei, un record fără precedent în istoria evenimentelor de strângere de fonduri ale Fundației. Susținerea a venit din partea tuturor angajaților McDonald’s din țară care timp de o săptămână au devenit ambasadori ai cauzei și au reușit performanța de a strânge peste 683.000 de lei. Acestora li s-au alăturat peste 45 de companii, printre care: BorgWarner, UniCredit Leasing, Ket Construct Solutions, Centric IT Solutions, ACROM, Ionuț Restaurante, Conduent, DDB România, Tribal Worldwide România, OMD, Smartree, Ami Expres Cargo, Asociația Simte Românește, Civitas Systems, Dacris Impex,  Euler Hermes, Lantmannen Unibake,  Roel, Transgor Logistik.

Fundația este prezentă în România de 22 de ani și are ca principală activitate susținerea Caselor Ronald McDonald, în care au fost cazați aproape 21.000 de părinți pe durata spitalizării copiilor. Casa Ronald McDonald din București a fost inaugurată în 16 noiembrie 2003, în curtea spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. În cele 16 camere ale sale, peste 11.100 de părinți și copii veniți din toate colțurile țării la tratament au găsit sprijin și alinare. Fundația a finalizat anul acesta proiectul de remodelare completă și extindere a Casei din Timișoara, care are acum capacitatea de a oferi anual peste 5.000 de nopți de cazare gratuită familiilor vulnerabile. 

În lunile aprilie și mai 2020, când întreaga țară se afla sub restricții din motive sanitare, cele două Case au oferit cazare gratuită pentru personalul medical activ din spitalele de copii Grigore Alexandrescu din București și Louis Țurcanu din Timișoara.

*Valoarea donației este de 2 Euro/lună. Pentru a opri Donația lunară trimite mesajul FAMILIE STOP la 8845. Suma alocată cauzei este de 2 Euro ( nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament). În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile și Vodafone Romania.

***
Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald
Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două Case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc gratuit familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 20.000 de părinți și copii au fost primiți în aceste „Case departe de casă”. 
 
De asemenea, începând cu anul 2017 Fundația este coordonată de un consiliu director, din care fac parte: 
Dna. Amalia Nastase, Founder & CEO Amalia Năstase Communications
Dl. Ștefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One Romania
Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă
Dl. Valentin Truță, General Counsel Hili Ventures
Dl. Martin Xuereb, Președinte Ronald McDonald House Charities Malta.