DIGITAL NATION din România se numără printre cele 13 organizații care vor beneficia de grantul Google.org Impact Challenge 2021 pentru Europa Centrală și de Est. În total, 2 milioane de euro vor fi distribuite între 13 organizații din 11 țări, pentru proiecte de impact care promovează creștere economică incluzivă și creează șanse egale de reușită în lumea digitală.
 
DIGITAL NATION se alătură organizațiilor de top din Europa Centrală și de Est (CEE) care vor beneficia de finanțare și sprijin direct de la Google.org, în urma apelului de proiecte Google.org Impact Challenge 2021 CEE. Organizația românească a fost selectată pentru dezvoltarea unui program ce adresează problema dublă a decalajului digital sever din sectorul IMM, precum și cea a accesului limitat al tinerilor din orașele mici și mijlocii la oportunități de formare și angajare în IT. Soluția propusă de Digital Nation s-a numărat printre cele 13 soluții inovative de stimulare a redresării economice în Europa Centrală și de Est alese din peste 800 de alte proiecte. 
 
"Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a spori impactul pe care îl au IMM-urile și tinerii profesioniști în Europa Centrală și de Est. Platforma de ‘cuplare’ între cele două publicuri, la care lucrăm deja, își propune ca în următorii 5 ani să sprijine peste 15.000 de companii mici din regiune să se alăture pieței unice digitale europene, cu ajutorul a peste 50.000 de tineri cu calificare IT, care astfel vor obține prima lor experiență profesională. Suntem încântați că avem șansa să colaborăm și cu alte țări din regiune pentru a stimula creșterea durabilă în sectorul digital din CEE.", spune Paul Apostol, fondatorul Digital Nation. 
 
Provocarea Google.org 2021 Impact Challenge din acest an a fost deschisă pentru organizațiile de tehnologie de toate tipurile din Europa Centrală și de Est, pentru a veni cu soluții digitale incluzive care vor ajuta indivizii și comunitățile să dobândească noi competențe pentru viitor. 
 
Cele mai îndrăznețe și mai inovative  idei au fost selectate de un grup regional de experți și au fost anunțate oficial la Summitul anual Three Seas, unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centrală și de Est, conceput pentru a promova cooperarea, creșterea economică și pentru a spori coeziunea și unitatea în Europa. DIGITAL NATION se numără printre cele 13 organizații din 11 țări din Europa Centrală și de Est care vor beneficia de finanțare în valoare totală de 2 milioane de euro, alături de organizații de top din Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Slovenia, selectate din peste 800 de companii candidate. 
 
Grantul obținut în cadrul Google.org 2021 Impact Challenge CEE este a doua finanțare substanțială pe care DIGITAL NATION o primește de la Google.org în ultimii 3 ani, după un grant anterior de 500.000 EURO obținut în 2018 pentru programul Generația Tech, conceput pentru a spori abilitățile digitale ale tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani din 3 regiuni cheie din România: Alba, Neamț și Bihor. 
 
Dincolo de sprijinul financiar, recunoașterea obținută de o companie românească din partea Google.org într-o competiție cu alte 800 de organizații din 11 țări reprezintă validare la ce mai înalt nivel pentru calitatea programelor dezvoltate de DIGITAL NATION și marchează poziția importantă a României pe hartă Europei Centrale și de Est în stimularea pieței digitale europene.
 
***
DIGITAL NATION este o organizație privată românească ce dezvoltă programe accelerate de formare a abilităților digitale pentru forța de muncă modernă. Digital Nation folosește educația digitală și învățarea bazată pe comunitate, alături de DigComp, cadrul de competențe digitale al UE, pentru a pregăti noua generație de specialiști calificați digital. Programele sale, care se concentrează în principal pe educație și antreprenoriat, au sprijinit dezvoltarea digitală a peste 50.000 de persoane și IMM-uri până în prezent.