Premiu: 500.000 Euro rundă de investiție SEED

 • SeedBlink, Notion Capital, Credo Ventures și GapMinder BV - parteneri investiționali ai programului
 • Pentru a fi eligibile, startup-urile trebuie să demonstreze că au un produs lansat pe piață, utilizatori și experiența atragerii unei runde anterioare de investiții, să ofere produse și servicii high tech și să fie scalabile internațional
 • Investment Readiness Program va avea 8 sesiuni și se va desfășura în perioada 6 - 26 iunie 2022
 • 31 mai 2022 - data limită pentru depunerea aplicațiilor
 • Techcelerator, cel mai activ accelerator din România pentru startup-uri de tehnologie, derulează, în colaborare cu partenerii investitori și platforma SeedBlink, a doua ediție a programului Investment Readiness Program, care pregătește startup-urile de tehnologie să atragă investitori de tip SEED și să ridice runde succesive de investiții de până la 1 milion de euro.

  Sunt vizate startup-uri de tehnologie din România și Europa de Sud-Est care se pregătesc să ridice o rundă de investiții de tip SEED în următoarele 1-6 luni. Sunt eligibile startup-urile mature, care oferă produse tech, au deja un produs lansat pe piață, au tracțiune, parteneriate stabile și clienți. Acestea trebuie să aibă o echipă solidă și să aibă capacitatea de a scala la nivel internațional.

  Programul Investment Readiness Program va avea 8 sesiuni și se va desfășura în perioada 6 - 26 iunie 2022. Acesta va cuprinde workshop-uri si sesiuni one-on-one de dezvoltare și rafinare a procesului de fundraising, cadre de validare a evaluării companiilor și de aliniere cu mindset-ul și procesul urmat de investitorii internaționali de tip venture capital. Programul se va incheia cu un eveniment privat de pitching la care vor participa cei mai activi parteneri din fonduri de investiții locale și internaționale axate pe investiții de tip SEED. În urma acestui eveniment, start-up-ul cel mai performant va primi ca premiu o investiție de până la 500.000 de euro, condusă de Techcelerator și de partenerii de investiții din cadrul programului, cu o participare de co/investiție prin platforma Seedblink.

  Startup-urile se pot înregistra până pe 31 mai 2022, pe site-ul Techcelerator.co.

  „Atragerea investitiilor SEED este o etapă importantă și complexă, ce ridică provocări clare în procesul de creștere și dezvoltare internațională a start-up-urilor. Techcelerator și comunitatea noastră de investitori, pe care o construim cu grijă și o dezvoltăm continuu, a conceput Investment Readiness Program pentru a-i pregăti pe antreprenori și a face ca rundele de investiții să fie pentru aceștia un proces interesant, pe care să-l înțeleagă bine și prin care să se dezvolte. Aceștia vor învăța de la investitori și de la alți fondatori de succes, cu care vor interacționa direct. La prima ediție a 1M Investment Readiness Program au fost selectate 15 start-up-uri de succes, cărora le suntem în continuare partener de investiții. Xvision și Synaptiq se remarcă prin noi runde de finanțare și printr-o creștere accelerată. Rămânem partenerul strategic al start-upurilor tech, pentru care dezvoltăm comunități, consolidăm ecosisteme și generăm oportunități valoroase de business și dezvoltare”, afirmă Cristian Dascălu, Co-Fondator Techcelerator & Partener Gapminder BV.

  „Rafinarea modelului de afaceri, estimarea capitalului necesar, subestimarea importanței unei evaluări corecte sunt provocări cu care antreprenorii se confruntă adeseori. Aici intervine Investment Readiness, un accelerator axat pe sprijinirea antreprenorilor din tehnologie pentru ca aceștia să ridice investiții SEED ambițioase și să înțeleagă dinainte care sunt factorii de care depinde obținerea unei finanțării adecvate, de cât timp este nevoie pentru a pregăti documentele pentru solicitarea investițiilor, pentru a ridica și închide o finanțare. În calitate de partener strategic, venim cu toată experiența și entuziasmul nostru într-un program personalizat, adaptat nevoilor și provocărilor cu care se confruntă fiecare companie care caută să obțină investiții. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm din nou cu un grup de antreprenori cu vise mari și ambiții pe măsură, pentru a le transforma în realitate”, spune Andrei Dudoiu, Managing Director la SeedBlink.

  „Sectorul tehnologic din Europa Centrală de Est crește rapid și a devenit unul dintre cele mai importante domenii de interes pentru investitorii europeni. Techcelerator oferă un sprijin puternic pentru ecosistemul tehnologic local – așteptăm cu nerăbdare să întâlnim noul grup de fondatori care caută să construiască următoarea poveste de succes globală”, spun Kamil Mieczakowski și Radu Bozga de la Notion Capital.

  Startup-urile vor beneficia de consultanță directă din partea echipei Techcelerator, a investitorilor de tip VC, regionali și internaționali, a platformei regionale de investiții online SeedBlink, precum și din partea unor fondatori de succes din portofoliul nostru care au ridicat deja o serie de runde de finanțare.

  Investment Readiness Program este un program care se concentrează exclusiv pe creșterea performanței fondatorilor pentru atragerea investițiilor și le oferă startup-urilor cadrul și comunitatea de investitori alături de care să-și îmbunătățească procesul și strategiile pentru rundele de investiții. Programul este implementat cu ajutorul fondurilor de investiții VC, al fondatorilor de startup-uri care au ridicat deja investiții, precum și al partenerilor de business din domeniile juridic și investițional.

  Programa sesiunilor este direct aplicată pe cazul fiecărui startup, iar participanții vor beneficia de consultanță directă și sesiuni de mentoring individuale, în completarea workshop-urilor practice. Design-ul programului face posibil ca pe parcursul sesiunilor startup-urile să poată lucra la pregătirea documentației proprii pentru listare sau fundraising (pitch deck specific pentru fundraising, sumar executiv, investment memo, bugete și prognoze financiare, business case, strategie de preț, gestionarea riscurilor), alături de profesioniști invitați din comunitatea de investitori.

  Programul încorporează următoarele 2 module:
  - “Company Valuation” în cadrul căruia startup-urile vor beneficia de acces la experți din venture capital cu care vor realiza evaluarea companiei, putând accesa direct perspectiva investitorilor prezenți
  - “Startup Legal & VC Investments”, dezvoltat împreună cu partenerii noștri din domeniul juridic, în cadrul căruia startup-urile vor beneficia de acces la avocați cu experiență în M&A și în pregătirea documentelor și strategiilor investiționale specifice investițiilor de tip VC

  Prin intermediul partenerilor investiționali ai programului - platforma de investiții online SeedBlink și fondul GapMinder BV, precum și comunitatea de investitori regionali VC -, companiile participante vor avea oportunitatea de a-și prezenta business case-urile și de a se bucura de o vizibilitate valoroasă și relevantă pentru dezvoltarea lor.

  Programul Investment Readiness este susținut în România și Europa de Sud-Est de Google for Startups și Google Romania, care oferă finaliștilor mentoring, resurse de accelerare a startup-urilor precum și 200.000 dolari în Googe Cloud credits.

  ***

  Despre Techcelerator

  Techcelerator este acceleratorul SEED care se adresează startup-urilor de tehnologie avansată din România și Europa de Sud Est. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor hightech aflate în faza de accelerare si post-accelerare. Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, B2B SaaS, eHealth, PropTech, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală și altele. Techcelerator beneficiază de suportul strategic oferit de GapMinder BV, Google for Startups și colaborează și cu alți câțiva investitori locali și europeni pentru a susține ecosistemul tech din Romania si Europa de Sud Est.

  Techcelerator a susținut cu succes peste 90 de startup-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar și prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entități din ecosistem. În cei patru ani de la lansare, companiile din portofoliul Techcelerator au beneficiat de o investiție totală de peste 15 milioane de euro din rundele de investiții atrase până acum.