TransferGo, compania de transferuri online internaționale rapide, și Organizația Salvați Copiii își unesc eforturile pentru a colecta din donații 60.000 de euro în proiectul „Copii Singuri Acasă”. Suma va fi folosită pentru consilierea psihologică a copiilor ai căror părinți lucrează în străinătate. 

Potrivit Ministerului Educației Naționale, aproape 160 de mii de copii din România sunt acum în grija unui singur părinte, a bunicilor sau a altor rude, în timp ce unul sau ambii părinți sunt plecați la muncă în străinătate. 

Ca răspuns la fenomenul în creștere al copiilor cu ambii părinți plecați la muncă în străinătate, Organizația Salvați Copiii a dezvoltat programe specializate, adresate atât copiilor, părinților, cât și persoanelor în grija cărora au rămas cei mici. Începând din anul 2010, au fost dezvoltate 17 programe locale, având ca rezultat intervenția directă în peste 7.500 de cazuri, în timp ce alte peste 113.000 de persoane – copii, părinți și specialiști – au fost informate cu privire la impactul pe care plecarea părinților o are asupra copiilor, precum și la obiligațiile ce le revin la părăsirea țării. 

TransferGo se alătură inițiativei și încurajează utilizatorii să doneze în contul organizației, suma astfel strânsă urmând să fie investită în ore de consiliere psihologică pentru copii. Transferurile sunt disponibile online sau cu ajutorul aplicației desktop, dar și mobile TransferGo. Pe perioada campaniei, donațiile nu vor fi comisionate indiferent de țara din care se face transferul. 
 

„Copiii rămași acasă au nevoie de companie, înțelegere și compasiune. Am decis să ne implicăm, alături de Organizația Salvați Copiii , pentru ca acești copii să beneficieze de toată susținerea, chiar și în lipsa părinților lor. Orele de terapie, donate de clienții noștri, îi vor ajuta să treacă mai repede peste perioada dificilă până când se vor reîntâlni cu părinții lor. Aplicația noastră este preferată de sute de mii de români din diaspora pentru a trimite bani acasă cu costuri reduse și în siguranță, iar noi ne dorim să rămânem partenerul lor de încredere pe termen lung”,
a declarat Marius Nedelcu, Head of Growth TransferGo. 
 

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, atrage atenția asupra vulnerabilizărilor crescute la care sunt supuși copiii nevoiți să crească în absența părinților: „Fenomenul copiilor care rămân în grija rudelor, în vreme ce părinții lor muncesc peste granițe pentru a le trimite bani și a le asigura, astfel, un nivel de trai decent, nu se rezumă la dor, ci cuprinde mult mai multe paliere ale emoțiilor și ale dezvoltării sociale. Acestui copil îi este rușine, acest copil este furios, acestui copil îi este teamă, acest copil se simte deseori abandonat și nu știe cui și dacă are voie să ceară ajutorul. De aceea este crucială intervenția noastră, pentru a ne asigura că sentimentele acestea atât de puternice nu vor lăsa răni iremediabile. Cu ajutorul TransferGo, peste 750 de copii vor beneficia de 3.000 de ore de consiliere”.

Donațiile pot fi făcute accesând: https://try.transfergo.com/salvaticopiii/ 
Serviciile TransferGo sunt disponibile în 48 de țări, iar numărul transferurilor operate până acum depășește 3 milioane. Dintre acestea, doar în 2018, peste 300.000 de transferuri au fost operate către România. La începutul anului 2019, TransferGo a raportat o creștere de 100% față de anul trecut, cu un total al volumelor transferate de 1,25 de miliarde de euro la nivel global.
 
***
Despre TransferGo
TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia. 

TransferGo oferă transfer de bani la nivel internațional, rapid și la costuri mici, între 48 de țări din întreaga lume. Folosind sistemul inovator TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out. 

TransferGo este activ pe piața din România din iunie 2015, iar în 2019 a atins totalul de un milion de utilizatori. 
Pentru mai multe detalii, accesați: www.transfergo.ro.  
 
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii 
Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil. În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 28 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 29 de ani de activitate, peste 1.900.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii. l www.salvaticopiii.ro l