Buzoienii sunt invitați joi seară pe 8 decembrie 2022 la ora 18:00 la a patra ediție a Cercului de Donatori Buzău, la Casa Berarilor din Buzău. În cadrul acestui eveniment de crowdfunding, se vor prezenta 3 proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna noiembrie 2022. Buzoienii participanți vor putea să analizeze și să doneze aceste trei proiecte cu tot felul de resurse: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații.

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

În competiția online s-au înscris 7 proiecte iar în urma jurizării au fost selectate 3 proiecte care să participe la Cercul de Donatori Buzău. Acestea sunt, în ordine alfabetică:

Cele trei proiecte, în ordine alfabetică, sunt:

Caravana de debate - Grupul de inițiativă Debate CNME
Acest proiect oferă instrumente de lucru în procesul de dezvoltare personală și autocunoaștere a tinerilor buzoieni din liceele din județul Buzău. Mai exact, proiectul constă în ateliere de training pentru elevi și profesori, 4 caravane de debate în județul Buzău, 1 competiție judeteana de debate.
● Mai multe detalii despre proiect: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/cercul-de-donatori/ed4/caravana-debate/
● Donează aici: https://bit.ly/SustinCaravanaDeDebate

Filipteka - Asociația de părinți și elevi a Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, Buzău
Proiectul se adresează copiilor, adolescenților, părinților și bunicilor care locuiesc în Cartierul Poștă și Mihai Viteazu șil urmărește crearea unei comunități active și implicate în jurul școlii. Mai exact, proiectul constă în „Labirintul culorilor și formelor” - un spațiu amenajat pentru copiii din ciclul preșcolar si primar, o zona din parc amenajata nonformal atat pentru activități de tipul "Scoala din parc" cat si pentru activități dedicate comunității, crearea unui parc dendrologic, crearea unui parc al emoțiilor, ce includ povesti ale adulților si copiilor din comunitate, 5 activități în acest spațiu tip creație literară de gestionare a emoțiilor sustinute de specialisti și 5 ateliere tip Job Shadow cu comunitatea Filipescu.
● Mai multe detalii despre proiect: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/cercul-de-donatori/ed4/filipteka/
● Donează aici: https://bit.ly/SustinFilipteka

Radio-rețeaua de urgență - Grupul de inițiativă RadioȘtiința
Acesta este un proiect ce oferă copiilor pregătirea practică, teoretică și tehnică, folosind radioamatorismul, pentru a sprijini comunitatea locală în acțiunile specifice pentru intervenții și diminuare a efectelor dezastrelor în situații de urgență. Mai exact, proiectul constă în o serie de de ateliere practice, teoretice și tehnice desfășurate în 6 școli din județul Buzău, 500 de copii beneficiari ai atelierelor, 5 voluntari specialisti, crearea a 6 retele radio functionale.
● Mai multe detalii despre proiect: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/cercul-de-donatori/ed4/radio-reteaua-de-urgenta/
● Donează aici: https://bit.ly/SustinRadio-reteauaDeUrgenta

În cadrul evenimentului Cercul de Donatori Buzău ediția a patra, din 8 decembrie 2022, fiecare reprezentant își prezintă proiectul în fața publicului, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, donând.

Donațiile se pot face înainte de eveniment, pe paginile online ale proiectelor, pe loc în cadrul evenimentului dar și după eveniment, până pe 31 decembrie 2022. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Moderatorul evenimentului va fi Sorin Chiru, implicat activ atat în dezvoltarea antreprenoriatului local, reprezentand compania Elcargid, precum și în susținerea inițiativelor cu spirit civic din Buzău, prin intermediul implicării sale în Asociaţia Homo Nosce Te Ispum.

Buzoienii care doresc să participe la Cercul de Donatori Buzău trebuie să se înscrie pe pagina:
https://fundatiacomunitarabuzau.ro/cercul-de-donatori/ed4/intra-in-cercul-de-donatori-buzau/


***

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte potențialul local și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii precum educație, sănătate și mediu înconjurător.