Au rămas trei săptămâni în care doritorii se pot înscrie ca alergători pentru una din cele 40 de cauze participante la cea de-a opta ediție a Maratonului Internațional Sibiu, termenul limită fiind 13 mai 2019, ora 23:59. Amintim că, în acest an, evenimentul va avea loc în data de 1 iunie. Tradiția de a alerga în ultima sâmbătă din mai a fost schimbată, pentru a le permite tuturor celor care vor să participe și la alegerile europarlamentare, și la maraton, s-o poată face în voie.
 
În 2019, sunt așteptați să ia startul și să alerge pe unul dintre cele mai frumoase trasee de șosea din România în jur de 5.000 de alergători, amatori și profestioniști, adulți și copii. De asemenea, menționăm că cei care ar vrea să participe, dar nu vor putea fi la Sibiu în ziua maratonului, o pot face în orice colț al lumii (mai multe detalii despre participarea din diaspora aici). În materie de curse, noutatea acestei ediții o reprezintă Squad Race, cursă dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 13-17 ani.
 
În acest an, doritorii sunt invitați să se înscrie la următoarele curse: 
• Crosul Visma (5km);
• Zacaria 10k (10 km);
• Maratonul Continental (42 km);
• SemiMaraton (21 km);
• Marquardt TeamRun (ștafetă 4x5,3km);
• Squad Race (2,7 km).

Copiii pot fi înscriși la una din cele patru categorii de vârstă:
• 4-5 ani - 400m
• 6-7 ani - 800m
• 8-9 ani - 1200m
• 10-12 ani - 1600m
 
 
 
***
Maratonul Internațional Sibiu 2019 este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Grey Projects  și partenerul principal tradițional Visma Software.
 
Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții. Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice.
 
În 2018, a șaptea ediție a maratonului a adus la start aproape 4.000 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de 5.770 de donatori. Astfel au fost strânși aproximativ 592.492 lei, fonduri ce au finanțat 26 de proiecte.
 
Fundația Comunitară Sibiu este un finanţator privat local ce identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene - ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind, astfel, la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite prin intermediul granturilor.