4.635 kilometri alergați de 285 de participanți dornici să facă fapte bune.

Pe scurt, Crosul CONIL, zâmbet pentru autism. Un cros fără precedent în care ne-am unit pentru a crește binele împreună.


Organizat de Asociația CONIL pentru a marca data de 2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, crosul desfășurat în perioada 2-4 aprilie 2021, a depășit orice așteptare! Obiectivul de 2.222 km, setat de organizatori la start, a fost dublat și chiar depășit la încheierea provocării. Peste 280 de participanți au reușit o performanță extraordinară și au ales să-și transforme pașii în zâmbet pentru copiii cu autism.

"A fost o cursă incredibilă. O cursă a binelui în care am trăit emoții dintre cele mai puternice. De ce? Ei bine pentru că nu este puțin lucru să ai alături militari români răniți în teatrele de operații, tineri cu dizabilități care aleg să-și ajute semenii, preșcolari și școlari care vor și pot să schimbe lumea. Nu este puțin lucru să ai în echipă redutabili campioni români care, cu bucurie au ales să-i implice și pe micii perormeri, viitorii noștri campioni. Tuturor le mulțumim și îi așteptăm cu același entuziasm la următorul cros. Sunt fericită să constat că mesajul nostru de acceptare, înțelegere și integrare a copiilor cu autism a ajuns în atât de multe case. Mulțumesc fiecărui participant care a ales să se implice în acest proiect și să-și transforme pașii în zâmbet. Vă așteptăm cu bucurie la următoarea ediție a Crosului CONIL !“ ne spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL, organizator al evenimentului.

Sponsorul principal al evenimentului a fost Decathlon România. Premii de peste 20.000 lei sunt oferite celor care au ales să transforme pașii în zâmbet. Omfal Educațional, Liaforia, Editura Integral, Librăriile Cărturești, Copiii Naturii, Filgud sau Pardoseli Copii sunt cei ce au răspuns și ei cu bucurie invitației noastre de a susține performanța copiilor înscriși în competiție.

"Le mulțumim tuturor celor care au ales să facă mișcare în cadrul Crosului CONIL, zâmbet pentru autism și care astfel au contribuit la integrarea în societate a copiilor cu diferite forme de autism! Mulțumim și Asociației CONIL că ne-a oferit ocazia de a ne implica într-un proiect cu obiective atât de frumoase!" Bogdan Ioan Dorobanț, Decathlon România

Una dintre cele mai frumoase povești ale Crosului CONIL, zâmbet pentru autism a fost scrisă și cu ajutorul sportivilor de la CSA Steaua București, parteneri ai Asociației CONIL în numeroase proiecte dedicate copiilor. Secțiile de fotbal, handbal, hochei, baschet, volei, rugby și înot care, alături de marii campioni ai clubului militar au susținut și s-au implicat în promovarea evenimentului. Bucuria de a avea alături și reprezentanți ai secției dizabilități a CSA Steaua București a fost uriașă. Alături de noi și cauza copiilor cu autism a venit și Theodor Matican, multiplu campion paralimpic la ciclism și schi.
 
"Cursa pentru zâmbet, Crosul CONIL, a luat sfârșit. Sunt bucuros că am luat parte la această acțiune frumoasă și că am contribuit la dublarea obiectivului propus. Împreună am adus zâmbete pe chipul copiilor cu autism, ceea ce ne face responsabili și dornici ca pe viitor să avem multe alte evenimente de acest gen. " Președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Răzvan Ștefan BICHIR

Emoții copleșitoare ne-au cuprins atunci când am primit și mesajele de implicare ale militarilor răniți în teatrele de operații, componenți ai Invictus România, cei ce fac parte din lotul care va reprezenta România la Jocurile Invictus Haga 2020.

"Ne bucurăm de fiecare dată când întâlnim oameni frumoși, care nu renunță, oricât ar fi de greu, ba din contră luptă cu ultimele puteri pentru a merge mai departe. Aceștia sunt toți niște învingători, care ne dau o veritabilă lecție de viață. Probabil ca mulți dintre noi nu știu ce înseamnă un copil cu autism.. așa cum mulți dintre noi nu știu nici ce înseamnă să pleci la război și să te întorci fără o mână, un picior, sau să rămâi țintuit într-un scaun cu rotile pentru întreaga viață. Să nu fie cazul să trecem niciodată prin asemenea greutăți, pentru că este o luptă grea, iar șansele pentru a o câștiga nu sunt de fiecare dată de partea noastră. Ne bucurăm tare mult că acești copii minunați, părinții lor, medicii, terapeuții și ceilalți care vin în sprijin, nu renunță și caută în fiecare zi noi mijloace pentru a face ca efortul lor să conteze. Sportul, le-a oferit militarilor răniți un nou obiectiv pentru care să lupte în continuare și iată, acum tot sportul este cel care ne unește în jurul unei cauze care readuce zâmbetul pe fețele a sute de copii speciali și minunați în același timp.Toți acești copii merită șansa la o viață normală, iar noi, cei care am fost mult mai norocoși, trebuie să încercăm să privim măcar o dată prin ochii lor. Suntem optimiști și ne place să credem că împreună suntem mult mai puternici și putem ajunge toți să fim #INVICTUS! " este mesajul de suflet primit de la componenții echipei Invictus România.

Crosul CONIL, zâmbet pentru autism a reușit să adune în jurul copiilor cu autism oameni valoroși ce au dus mesajul nostrum mai departe. Mulțumim, Maia Morgenstern, Daniela Nane, Medeea Marinescu, Alina Petrică, Rareș Florin Stoica, Adrian Văncică, Mirela Retegan, Eduard Carol Novak, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză, Sandra Izbașa, Alina Dumitru, Alina Vuc, Oprea Florin, Valentin Popa, Hamza Doru, Ola SergiuAndrei Roșu, Daria Manea și echipa de copii a CSA Steaua condusă de Bogdan Văleanu, Ioana Maria Moldovan, Nadia Tătaru, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Alexandru Constantin, Marius Petrescu, Marius Saizu, Florin Căruceru, Tudor Samoilă, Anca Bejan, Georgia Dascălu, Dana Argeșan, Ivana Iancu.

Cu ajutorul celor 504 zâmbete dăruite de participanți, 10 copii cu autism vor putea să devină învingători! Ei vor porni într-o aventură în cadrul taberei de integrare Clubul ÎNVINGĂTORILOR ce va avea loc în luna iulie 2021. Cursa s-a încheiat, dar faptele bune continuă! Poți susține și tu participarea unui copil cu autism în tabăra de integrare Clubul Învingătorilor print-o donație către Asociația CONIL, mențiunea Tabără integrare!

Mulțumind încă o dată și partenerilor noștri de la ro.runningheros.com dar și partenerilor media, fără de care aceste eveniment nu s-ar fi bucurat de un astfel de succes, Agerpres, Radio Itsy Bitsy, România Pozitivă și stiri.ong.ro și vă așteptăm cu drag la viitorul eveniment sportiv CONIL!

Detalii referitoare la activitatea Asociației CONIL găsiți pe www.conil.ro