Indiferent cum am privi aceasta stare de fapt, un lucru e cert: principalele victime sunt copiii, iar impactul este cu atat mai important cu cat lipsa educatiei, inclusiv a celei formale, isi extinde efectele pe durata intregii vieti. 
 
“La Fundatia Cuvantul Intrupat incercam sa prevenim exact acest lucru. Prin toate actiunile si activitatile noastre, ne propunem sa oferim copiilor o sansa reala la un viitor mai bun. De cele mai multe ori, un nivel scazut de trai este insotit si de o mentalitate fatalista, adesea mostenita, cu privire la posibilitatea oamenilor de a schimba ceva in propriile vieti. In Centrele noastre, printre primele lucruri pe care copiii le invata sunt: “actiunile tale au consecinte” si “poti sa alegi”. Astfel, copiii incep sa-si cantareasca propriile fapte prin prisma efectelor pe care acestea le produc, invata sa ia decizii si sa-si asume responsabilitati. In acest fel, in munca noastra de fiecare zi, suntem partasi intr-un minunat proces de crestere si transformare a vietilor copiilor printre care lucram”, David Chronic, coordonator regional Europa-Africa Word Made Flesh, membru fondator al Fundatiei Cuvantul Intrupat.
 
Te invitam sa ni te alaturi. Poate te gandesti ca este doar treaba familiei sau a statului, a primariei sau a organizatiilor de un fel sau altul sa se ocupe de copiii vulnerabili. Vestea buna este ca fiecare isi poate face partea lui, inclusiv tu. 
Statul decide cum vor fi cheltuite 98 de procente din impozitul tau pe venitul de anul trecut. Asupra acestui lucru ai putina putere de decizie. Poti insa sa hotarasti ca celelalte doua procente sa fie folosite responsabil si concret: pentru a ajuta un copil vulnerabil sa mearga la scoala. Poti sa investesti astfel in viitorul unui copil.  
 
Daca in 2013 ai avut un salariu net de 700 lei, de exemplu, 2% din impozitul aferent acestuia reprezinta aproximativ 30 de lei. Poate parea putin, insa cu aceasta suma oferim unui copil din Valea Orasului sau din comuna Tudor Vladimirescu masa de pranz pentru aproape o saptamana. Si daca te gandesti ca, de multe ori, aceasta este singura masa adevarata din zi, vei intelege mai bine importanta deciziei tale. Gasesti formularul 230 pe www.cuvantulintrupat.com. Completeaza-l, semneaza-l si depune-l pana la 26 mai la Administratia Financiara de care apartii. Daca nu ai timp, ne putem ocupa noi de depunerea formularului. Ne gasesti pe strada Dogariei, la numarul 111 sau ne poti contacta la  0236-411695 sau la adresa noastra de e-mail info@cuvantulintrupat.com.  
 
Spune-le si prietenilor tai despre aceasta prevedere legala. Multi dintre ei cu siguranta nu stiu ca pot ajuta in acest fel, fara sa-i coste nimic. Datele publicate de ANAF arata ca in ultimii ani doar 25% din totalul contribuabililor au redirectionat 2% pentru a se implica in sustinerea persoanelor vulnerabile din comunitatile lor. Acest procent scazut se datoreaza in primul rand unei slabe informari. 
Vino sa ne vizitezi. Vei vedea cu ochii tai ca exista speranta si ca merita sa te implici, alaturi de alte cateva sute de persoane care au ales sa sustina copiii aflati in dificultate, printre care lucram. Anul trecut din fondurile stranse prin 2% am putut oferi patru luni masa de pranz pentru 40 de copii de la Centrul Comunitar “La Vale” din Galati.
Iti multumim!
 
****************
Fundatia Cuvantul Intrupat este, din 2001, o unealta pusa la dispozitia comunitatii locale. Sprijinim copiii sa aiba un viitor mai bun, prin sustinerea educatiei, dezvoltare personala, imputernicirea familiilor pentru a deveni stabile, incurajarea voluntariatului si a implicarii personale, constientizarea membrilor comunitatilor noastre cu privire la problematica persoanelor vulnerabile si mai ales a copiilor aflati in situatii de risc.   
 
 
***
Anca-Aurora Chiosea
Responsabil Comunicare
 
Fundatia Cuvantul Intrupat
Strada Dogariei, nr. 111, Galati
0236-411695
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com