Eforturile comune ale UiPath Foundation și ale comunității UiPath - co-fondatori, donatori privați și angajați UiPath din întreaga lume - au generat un sprijin imediat, în valoare de aproximativ 1 milion de dolari, pentru comunitățile afectate de criza COVID-19 din România și din India, pe parcursul ultimelor două luni. 
 
În România, 2,3 tone de echipamente de protecție au fost donate către 23 de spitale și unități medicale din București și 13 județe - 9.520 combinezoane, 50.000 perechi de mănuși de nitril și 10.000 de măști FFP2. Fondul de urgență pentru România acoperă și repararea, prin intermediul unui furnizor specializat, a 47 de ventilatoare din secțiile de terapie intensivă din 21 de spitale din București și 14 județe. Copiii și familiile din programele fundației (circa 800 de persoane) au beneficiat de sprijin continuu, fiindu-le asigurate peste 1 tonă de pachete cu produse alimentare de bază, produse de igienă,  sprijin umanitar de urgență în cazurile grav afectate de COVID-19 și facilitarea accesului la educație on-line.  

În India, datorită Fondului Global de Urgență, peste 1 milion de porții de mâncare sunt oferite migranților interni care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei, precum și familiilor acestora, în special copiilor. De asemenea, 4.000 de pachete cu produse alimentare de bază se distribuie pentru copiii și tinerii din programele educaționale susținute de UiPath Foundation în Bangalore. 

“Suntem recunoscători pentru mobilizarea și generozitatea la care am fost martori de la începutul carantinei,  din partea angajaților UiPath din întreaga lume. E vorba, în primul rând, de un exercițiu de empatie față de oamenii grav afectați de pandemie. Datorită acestui efort comun, am putut sprijini comunitățile din România și din India,  care trăiesc efectele negative ale acestei crize globale. Rămânem dedicați misiunii noastre de a avea un impact relevant și pe termen lung în accesul la educație pentru copiii din comunitățile defavorizate. Un sincer “Mulțumesc” tuturor donatorilor noștri, precum și partenerilor, din România și din India, pentru ajutorul pe care ni l-au dat pentru a fi alături de cei care au nevoie și pentru că au făcut posibil ca donațiile să ajungă la ei repede și în cele mai sigure condiții.” a declarat Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv UiPath Foundation.  

În România, 1,4 tone de echipamente  de protecție pentru personalul medical au fost livrate cu sprijinul Fundației FAN Courier.

***
Despre UiPath Foundation
UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică și fără orientare religioasă, care susține copiii din medii vulnerabile să-și atingă potențialul și să se dezvolte alături de comunitățile lor, prin accesul egal la educație și prin dezvoltarea competențelor secolului al 21-lea. UiPath Foundation a fost  fondată de compania UiPath în ianuarie 2019 și acționează ca o organizație independentă.
 
Începând cu România (București și județele Cluj, Vaslui, Galați, Botoșani) și India (Bangalore), UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizații non-profit cu impact la nivel local, programe educaționale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia.