Organizațiile non-profit din țară (asociații de elevi, asociații de profesori, asociații partenere școlilor și nu numai) mai au timp să aplice pe https://meet-and-code.org/ro/ro/, până pe 8 septembrie 2021, pentru finanțări în valoare de 300 de EURO pentru a organiza evenimente exclusiv online care promovează și contribuie la dezvoltarea competențelor digitale și de programare ale copiilor și tinerilor. În ultimii 4 ani, peste 178.000 de tineri și copii din toată Europa au luat parte la peste 4.000 de evenimente Meet and Code de programare și tehnologie.

Urmăriți aici startul live al ediției de anul acesta și descoperiți informații necesare și inspirație pentru a aplica cu succes la Meet and Code 2021.

Primele patru ediții Meet and Code din România
Meet and Code a însemnat până acum peste 12.000 de elevi și studenți din toate regiunile țării care au descoperit tehnologia prin cursuri online despre programarea cu micro:bit, Scratch, ozoboți sau modelare și printare 3D, construire de aplicații pentru comunitate, jocuri online și eoliene virtuale, asamblarea și programarea dronelor, robotică sau ateliere de storytelling digital. Peste 120.000 EURO au fost acordați pentru a finanța 295 de evenimente locale.

În 2020, programul și-a continuat exclusiv online călătoria digitală. Organizatorii și participanții s-au adaptat astfel provocărilor cauzate de pandemie și au creat evenimente online inedite de tehnologie în mediul virtual.

Meet and Code premiază suplimentar cele mai bune evenimente finanțate
În plus față de acordarea finanțărilor pe proiecte, Meet and Code va oferi și premii pentru cele mai creative și originale evenimente online prin care organizațiile nonprofit și-au propus să atragă copii și tinerii spre programare și tehnologie. Organizațiile care primesc o finanțare Meet and Code se vor putea înscrie în Competiția Meet and Code, desfășurată la nivel european, în una dintre cele cinci categorii: Girls do IT!, Community, Diversity, Code for the Planet și Code for Europe.

În cadrul fiecărei categorii vor fi premiate 3 evenimente care vor fi prezentate într-un repozitoriu european de bune practici. În plus, câștigătorul fiecărei categorii va primi și un premiu de 2.000 de EURO.

Motto-ul Meet and Code: Empowering a Generation

Scopul Meet and Code este de a contribui la o lume în care fiecare tânăr european are abilitățile digitale necesare pentru a-și modela propriul viitor. Inițiativa a fost co-creată de către compania SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, care coordonează procesul de acordare a granturilor, împreună cu partenerii din cadrul rețelei TechSoup Europe. Meet and Code sprijină inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week, și este aliniată la Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

Meet and Code 2021 sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 35 de țări: România, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Garmania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit și Ucraina.

***
Despre Asociația Techsoup
Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. 

Photo by Kelly Sikkema from Unsplash