Pe 22 aprilie 2017, Veranda Mall va găzdui cea de-a doua ediție a evenimentului caritabil Decatlonul de Board Games, o inițiativă a Fundației HOSPICE Casa Speranței pentru dezvoltarea centrului Socio-Medical de la Adunații Copăceni. Evenimentul va fi organizat începând cu ora 11:00, iar timp de 10 ore, iubitorii de board games vor avea ocazia să joace unele dintre cele mai apreciate jocuri de societate și în același timp să facă o faptă bună pentru beneficiarii Fundației HOSPICE.

„Decatlonul de Board Games reprezintă un nou proiect pe care îl vom desfășura alături de HOSPICE Casa Speranței și unde suntem bucuroși că putem să oferim un sprijin, împreună cu ajutorul clienților noștri, care se implică de fiecare dată în cadrul activităților pe care le demarăm. Îi așteptăm sâmbăta aceasta pe cei împătimiți de board games, dar și pe începători, pentru a continua seria faptelor bune în cadrul centrului nostru comercial.”, declară Maria Crăciun, Center Manager Veranda Mall.

Înscrierile la Decatlonul de Board Games se vor face la fața locului, pe baza unei donații, iar toate fondurile colectate vor fi redirecționate pentru dezvoltarea centrului de la Adunații Copăceni, unde copiii care suferă de o boală incurabilă vor beneficia de îngrijire gratuită.

„Sâmbăta aceasta, bucureștenii pot susține o cauză socială reală, într-o manieră creativă și provocatoare. Fondurile strânse vor fi direcționate către Centrul Socio-Medical HOSPICE de la Adunaţii Copăceni, ce este destinat copiilor care suferă de boli cu prognostic limitat de viață și familiilor lor. Aceștia vor găsi în cadrul centrului sprijin și alinare pentru problemele medicale cauzate de boală, dar și pentru probleme de natură socială și materială.”
, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.

Decatlonul de Board Games va avea două secțiuni: Competițiile Oficiale și Zona de Casual Gaming. În cadrul competițiilor oficiale, participanții se vor juca timp de două ore și vor avea la dispoziție cinci jocuri: Catan, Activity, Dixit, Cards against Humanity și Whist. Aceștia vor concura pentru trofeul Iron Brain, ce va fi oferit la finalul evenimentului jucătorului cu cel mai mare punctaj obținut de-a lungul celor cinci competiţii. De asemenea, câştigătorii fiecărei competiţii vor fi recompensați cu premii din partea organizatorilor. 

În zona de casual gaming vor fi disponibile aproximativ 30 de jocuri de societate diferite, accesul fiind permis tuturor doritorilor, fără înscriere. Participanții vor putea încerca o serie de jocuri puse la dispoziție de Creative Board Gaming, care au la bază strategii de rezolvare ce stimulează imaginația și creativitatea. 

Totodată, Veranda Mall și Fundația HOSPICE Casa Speranței pun bazele unei colaborări de lungă durată, odată cu deschiderea magazinului Bootik by Hospice, primul charity shop din cadrul centrului comercial. În cadrul buticului vor fi comercializate produse decorative, cosmetice, cărți, tricouri și nu numai, majoritatea fondurilor colectate urmând a fi redirecționate pentru susținerea proiectului de la Adunații Copăceni. 

Pentru a afla informații suplimentare puteți accesa pagina de web www.verandamall.ro, sau pagina oficială de Facebook Veranda Mall.

***
 
Veranda Mall este primul centru comercial de proximitate din București, dezvoltat de Professional Imo Partners S.A. (fosta Prodplast Imobiliare S.A.), în zona Obor, inaugurat pe 27 octombrie 2016. Proiectul are o suprafață totală de aproape 30.000 de metri pătrați, incluzând spații comerciale, restaurante, cafenele și o zonă verde de 15.000 mp. Printre chiriași se numără Carrefour, H&M, Tati, CCC, Deichmann, LC Waikiki, Noriel, Pepco, Gerovital, Yves Rocher, Optiblu, Sensiblu, Maxbet, KFC, Starbucks, Pizza Coloseum, McDonald’s, Salad Box, Orange, Arsis-Vodafone și IQ BOX – Telekom. Centrul comercial are ca agent unic de închiriere compania de consultanţă imobiliară CBRE, care se ocupă și de managementul Veranda Mall. Investiția totală pentru dezvoltarea centrului comercial Veranda Mall, proiectat de arhitecții englezi Chapman Taylor și Studio 10M, atinge nivelul de 60 de milioane de euro.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. 

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.