Vineri, 26 august, Vlad Pop pornește spre Tanzania, pentru ascensiunea pe Kilimanjaro (5.895 m), cel mai înalt munte al Africii (5.895 m).

Ca toate țintele pe care și le propune - că sunt maratoane, ultramaratoane sau ascensiuni montane - și aceasta este tot pentru copiii Asociației Magic.

De doi ani și jumătate încoace, fiecare pas al lui Vlad se metamorfozează în burse educaționale MagicEDU (în valoare de 500 de lei, lunar), pentru copii cu diagnostic grave.

Prin ascensiunea pe Kilimanjaro, despre care nădăjduiește că va inspira cât mai mulți oameni să sprijine acești copii, Vlad Pop vrea să reușească să asigure bursele MagicEDU pentru 200 de copii, și anul viitor.

Pe 2 septembrie, odată cu steagul taberei MagiCAMP, pe care Vlad îl va duce pe Kilimanjaro, va flutura acolo sus, pe Vf. Uhuru, și mesajul de speranță pentru acești copii.

Ca să înțelegeți cât de importante sunt aceste burse MagicEDU, vă lăsăm aici o poveste magică a unuia dintre cei 200 de copii pentru care Vlad aleargă: Ionuț.

Ionuț este din Sighetu Marmației, are 14 ani și a moștenit de la mama lui talentul la desen.

Iubește să deseneze, iar harul ăsta i-a fost terapeutic pentru suflet, în lungile perioade de spitalizare, în lupta cu leucemia. Avea doar 9 ani pe atunci și desena doar în creion.

Apoi, după ce boala a intrat în remisie, Ionuț și-a dorit să meargă la un club de pictură, să învețe să picteze pe sticlă și pe pânză, în acrilic și ulei.

Bursa MagicEDU, pe care o primește încă de la începutul proiectului, l-a ajutat să-și împlinească această dorință și să investească în talentul lui nativ.

Deja participă la concursuri, câștigă premii peste premii și împărtășește mereu și cu noi reușitele lui.

Cu premii sau fără, oricum Ionuț e un câștigător, pentru că în doar 14 ani a avut deja de înfruntat cele mai vitrege anotimpuri ale unei vieți de om și a răzbit prin toate. Acum e vară în sufletul lui: e sănătos și fericit. Iar noi, foarte recunoscători și emoționați că am putut contribui la asta.

TRASEUL LUI VLAD PE KILIMANJARO

Pe 28 august, Vlad va pleca, împreună cu șerpașul Manasseh Mbise, din tabăra Umbwe (situate la 1800 m altitudine) spre poarta Umbwe (2.850 m). Traseul, de 11 km, se parcurge în aproximativ patru ore, prin junglă.

De acolo, se vor îndrepta spre tabăra Barranco (3.900 m) - încă 6,3 km, în mai puțin de patru ore.

În ziua următoare, vor urca de la Barranco spre Karanga (3995 m) - o distanță de 5.3 km, în mai puțin de trei ore.

În ziua 4, după o ascensiune de alți 3.9 km, vor ajunge în tabăra Barafu (4.673 m), iar la ora 23:00 vor porni spre summit, pe traseul de 4.9 km.

Dacă vremea pe Kilimanjaro va fi bună, pe 2 septembrie, la ora 7:00 dimineața, Vlad va ridica steagul copiilor Magic pe vârful Uhuru (5895 m).

Întreaga ascensiune, o puteți urmări aici: https://share.garmin.com/54GVG

Iar dacă povestea lui Vlad va inspiră să întindeti copiilor o mână de ajutor, o puteți face aici: https://galantom.ro/fundraising_pages/view?id=26731&organization_subdomain=magicamp sau puteți trimite un SMS, la 8844, cu mesajul BURSĂ (2 euro/lună).

BURSELE MAGICEDU, PROIECT AL ASOCIAȚIEI MAGIC

Bursele MagicEDU (în valoare de 500 de lei, lunar, inclusiv pe perioada vacanțelor) susțin continuarea educației copiilor cu diagnostice grave, după revenirea de la tratamentele chinuitoare - pentru a-și putea atinge potențialul și urma visurile, fără să le stea în cale și dificultățile financiare aferente bolii.

Am început proiectul MagicEDU în 2020, cu 100 de copii, în 2021 am crescut la 150, iar anul acesta susținem lunar educația a 200 de copii grav bolnavi.

Nu am fi reușit asta fără voi, toți cei care ați avut încredere în Magic și v-ați întins mâinile de ajutor (și) către acest proiect. Tot împreună, vom continua să o facem și în 2023.

Acești copii curajoși nu încetează nicio clipă să lupte, să viseze și să muncească pentru visurile lor. Cum am putea noi înceta să le fim alături?

În plus, bursele educaționale MagicEDU sunt o investiție pe termen lung – nu doar în viitorul acestor copii, ci și în viitorul nostru, ca societate.

Mulțumim tuturor celor care ați înțeles asta și sprijiniți acest proiect, precum și tuturor celor care vă veți alătura de acum încolo.

În rețeaua magică a binelui, nici un gest de implicare nu e prea mic. Magia e în puterea lui Împreună.